Följ Norrmejerier

Verum Hälsofil presenterar färg för välmående

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2019 11:11 CEST

Filgoodfägern kan enkelt blandas till hos en färghandel med hjälp av NCS-koden S 3030-G30Y.

Norrländska Verum har ända sedan 1970-talet utvecklat mejeriprodukter utifrån filosofin att när magen mår bra, mår du bra, och då blir det lättare att leva livet. Vi kallar det Filgood. Nu tar Verum ytterligare ett steg för svenskarnas välbefinnande och undersöker hur vår omgivning påverkar oss, närmare bestämt, vilka färger vi mår bra av. Som resultat kan Verum nu stolt presentera sin egna färg: Filgood-färgen.

Till sin hjälp har Verum haft experten Yvonne Karlsson, certifierad färgsättare med mångårig erfarenhet av färg och färgupplevelser, och efter veckor av målande och diskuterande har man tagit fram den perfekta färgen för välbefinnande: en mjuk grön harmonisk nyans med ett dämpat stråk av svärta.

Just grön är en färg som vi människor har en positiv koppling till i vardagen; vi startar vid grön signal, mår bra av att äta grönt och färgen används ofta som färgsymbol för att visa på det som är tillåtet, säkert och tryggt - att vi kan vara lugna.

Att grönt är en dominerande färg i naturen gör att vi instinktivt förknippar färgen med liv och växtlighet, attribut som människan värdesätter och vårdar.

- När vi skapade Filgood-färgen utgick vi från naturliga, harmoniska och dämpade kulörer som balanserar. Grönt för tankarna till natur och till liv – här kan man titta på biofili-hypotesen som handlar om människans koppling till naturen och vårt välmående, och där ingår det gröna som en naturlig del. säger Yvonne Karlsson. På grund av vårt klimat associerar vi nordbor ofta grönt till sommarens värme och ljus efter månader av mörker och kyla, och den här nyansen har en mycket positiv underton, full av värme. Samtidigt är den väldigt vänskaplig ihop med andra färger, fortsätter hon.

Filgood-färgen gör sig lika bra på väggarna i ett rum som på olika möbler och föremål i hemmet, oavsett inredningsstil. Den nyfikne som vill prova färgen hemma kan enkelt blanda till en burk hos en färghandel med hjälp av NCS-koden S 3030-G30Y.

- Vi har alltid haft människans välbefinnande i fokus, och även om vi normalt inte gör färg är det naturligt för oss att se till helheten när det kommer till hälsa - vad vi äter och vår omgivning. Det ska inte vara komplicerat att må bra, vi tror på enkelheten och det lustfyllda i vardagen, säger Hanna Hardell, Brand manager, Verum Hälsofil.

Besök verum.se/filgood för att läsa mer om Filgood-färgen och lyssna på färgsättaren Yvonne Karlsson och hennes tankar kring hur färger påverkar oss människor.

För mer bilder och information, vänligen kontakta

Saatchi & Saatchi:

Andreas Sjöstrand

073 513 71 40

andreas.sjostrand@saatchi.se

Norrmejerier

Hanna Hardell

070 184 31 03

hanna.hardell@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 446 lokala bönder varav 372 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.