Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vem vinner Norrmejerier-stipendiet 2013? - Ångermanländska eldsjälar gör upp om 33 333 kronor

Drivkraft och engagemang som gjort verklig skillnad för många. I år nomineras fem stycken riktiga eldsjälar till Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland. Den slutliga vinnaren röstas fram av norrlänningarna själva.

Norrmejerier-stipendiet delas ut till någon eller några som utöver det vanliga kan sägas ha gjort gott för Norrland. Vem som helst kan ansöka om eller tipsa till stipendiet och tidigare vinnare är Jonna Jinton och Picknick i Parken. Totalt i år kom 437 ansökningar in och av dem har juryn valt ut 15 finalister, fem från Västerbotten, fem från Norrbotten och fem från Västernorrland. De tre vinnarna får dela på 100 000 kronor.  

Den namnkunniga juryn utgjordes av Clara Lidström: VD Underbaraclara AB Jimmie Näslund, ansvarig utgivare Allehanda Media, Jonna Jinton: VD Nordkristall Energismycken, bloggerska Jan Stenberg, Kulturredaktör NSD, Patrick Krainer, Nyhetschef VK samt Hanna Widding, Product Manager Norrmejerier.

Årets nominerade i Västernorrland har det gemensamt att det handlar om insatser från eldsjälar som gör stora skillnader på de platser där de verkar. Juryn har valt ut fem kandidater med följande motiveringar:

·  Just idag är jag stark, förening, Härnösand

Sorg och smärta vänds till positiva krafter när föreningen ”Just idag är jag stark” samlar in medel för att cancerforskningen ska gå framåt i Norrland. Vid sidan av de stora välgörenhetsorganisationerna visar de styrkan med en lokal förankring, så att vi lättare kan ta till oss budskapet och känna att vi kan göra skillnad i vår närhet.

·  Tomas ”Håkki” Eriksson, glesbygds-entreprenör, Fränsta

Entreprenör, eldsjäl och föreläsare – under sitt alter ego Håkki sprider Tomas Eriksson glädje, stolthet och inspiration genom att uppmärksamma på de möjligheter som finns i vårt Norrland. Med humor som ledstjärna delar han med sig av mottot att man inte behöver bo i storstan för att lyckas.

·  Föreningen Flytta till Resele

När avflyttningen är ett stort problem i många byar, är trenden den motsatta i Resele. Barnfamiljerna ser en framtid här! Föreningen Flytta till Resele har på ett beundransvärt sätt skapat en levande by med massor av framtidstro. Och metoderna är lika enkla som effektiva; skapa ett gott företagsklimat, behålla skolan och ta vara på lokala råvaror och kompetenser.

·  Duo Vox Vocalem, musiker, Ådalstrakten

De skapar sin musik och sång med inspiration av sitt ursprung och vårt norrländska landskap. Där andra väljer städer så väljer Duo Vox Vocalem att turnera på landsbygden och genom musiken har de spridit glädje och stolthet runt om vår vackra landsända.

·  Jennifer och Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks Gymnastikklubb

Med kämpaglöd och engagemang har de lyft sporten rytmisk sportgymnastik och visat att den lilla föreningen från Ö-vik är att räkna med i internationella sammanhang. Med Jennifer och Cassandra Petterssons målmedvetna satsning framåt, mot både OS och andra mer närliggande mål, är de förebilder både på hemmaplan och utanför Norrlands gränser.

Norrlänningarna röstar fram vinnaren

Nu ligger avgörandet i norrlänningarnas egna händer. Från och med den 7 oktober är det möjligt att lägga sin röst på de nominerade till Norrmejerier-stipendiet. Röstningen sker på www.norrmejerier.se/stipendiet, via sms eller talonger som finns i Norrmejeriers annonser. På sajten finns också filmer där de nominerade presenteras. Fram till den 5 november kan man påverka resultatet och den 18 november presenteras vinnaren i Västernorrland.

Högupplösta pressbilder på de nominerade och information om de nominerade i de andra två länen finns i Norrmejeriers pressrum http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek

För mer information kontakta:

Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 090-182995, 070-1843103

hanna.widding@norrmejerier.se


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 580 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.