Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vem har gjort något utöver det vanliga för Norrland?

Dags att söka Norrmejerier-stipendiet 2010

1988 delades Norrmejerier-stipendiet ut för första gången. Genom åren har bland annat flera av våra svenska OS-profiler stått som vinnare långt innan de blev kända för hela svenska folket. Nu är det dags att nominera de som ska få årets stipendier och dela på 50 000 kronor.

Kalla, Pärson och Byggmark har redan fått det och nu är det dags att utse årets pristagare. Fram till den 31 mars kan vem som helst nominera sin kandidat på www.norrmejerier.se. Därefter väljer en jury ut 10 finalister och sedan är det upp till oss norrlänningar att rösta fram de slutliga vinnarna. Alla som gjort något utöver det vanliga för Norrland är välkomna att söka och man kan antingen nominera sig själv eller någon annan.  Ung eller gammal. Privatperson, förening eller företag. Det spelar ingen roll. Så länge den nominerade har eller kommer att göra gott för vår region.

– Varje dag hör vi talas om eller läser om personer som på olika sätt gör gott för Norrland och det är dessa vi vill lyfta fram i ljuset och belöna. Det behöver inte vara kändisar eller OS-medaljörer utan lika gärna din granne, skolans kock, fotbollstränaren eller vem som helst som du tycker har gjort gott för Norrland, säger Anna Norrgård, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet på Norrmejerier.

I år delas stipendiet ut för 23:e gången. Genom åren har inte bara OS-profiler varit bland pristagarna utan även mindre kända stipendiater som världsomseglaren Sally Blue och Rönngårdens demensboende i Tärendö. Förra året gick stipendiet till dansföreningen Exiled Dance Crew (i Norrbotten) och musikern Frida Selander (i Västerbotten).

En jury bestående av representanter med kompetens inom näringsliv, sport, kultur och entreprenörskap går igenom alla ansökningar och väljer ut 10 finalister (5 från Västerbotten inklusive Ö-vik och 5 från Norrbotten). Sedan ligger avgörandet i alla norrlänningars händer. Genom att rösta på den person eller grupp man tycker gjort mest gott ger man inte bara någon ett rejält tack för sitt engagemang utan även en chans att vinna stipendiet där en vinnare från Västerbotten (inkl Ö-vik) och en från Norrbotten får 25 000 kronor vardera.

 

Den 28:e maj på Rådhustorget i Umeå avslöjas det vilka som får årets stipendier.

 

För mer information kontakta:

Anna Norrgård, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Email: anna.norrgard@norrmejerier.se

Telefon: 090-18 29 98


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 190 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 800 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som med sin verksamhet skapar en levande landsbygd. Vi sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter ca 1,7 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.