Följ Norrmejerier

​Västerbottensost till det kungliga brudparet

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2015 08:36 CEST

Norrmejerier ger en hel, 18 kg, Västerbottensost i bröllopsgåva till Prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist som, imorgon lördag den 13 juni gifter sig i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm.

– Som Kunglig Hovleverantör framför vi våra varmaste lyckönskningar till det blivande brudparet, säger Bo Rasmussen, vd för Norrmejerier.

I år är det 25 år sedan Norrmejerier EK förening och Västerbottensost utsågs till hovleverantör av Carl XVI Gustaf, den 22 oktober 1990, vid Stockholms Slott.

– Att vara Hovleverantör är en prestigefull utmärkelse som förpliktigar och det känns ärofullt att i det här ögonblicket hylla brudparet som får uppleva den ampra och goda smaken av Västerbottensost, säger Bo Rasmussen.

Pressbild: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/images/vaesterbottensost-till-kungabroellop-436863

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.