Gå direkt till innehåll
​Västerbottensost till det kungliga brudparet

Pressmeddelande -

​Västerbottensost till det kungliga brudparet

Norrmejerier ger en hel, 18 kg, Västerbottensost i bröllopsgåva till Prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist som, imorgon lördag den 13 juni gifter sig i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm.

– Som Kunglig Hovleverantör framför vi våra varmaste lyckönskningar till det blivande brudparet, säger Bo Rasmussen, vd för Norrmejerier.

I år är det 25 år sedan Norrmejerier EK förening och Västerbottensost utsågs till hovleverantör av Carl XVI Gustaf, den 22 oktober 1990, vid Stockholms Slott.

– Att vara Hovleverantör är en prestigefull utmärkelse som förpliktigar och det känns ärofullt att i det här ögonblicket hylla brudparet som får uppleva den ampra och goda smaken av Västerbottensost, säger Bo Rasmussen.

Pressbild: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/images/vaesterbottensost-till-kungabroellop-436863

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.