Följ Norrmejerier

Västerbottensost® livesänder ostbedömning!

Pressmeddelande   •   Jun 11, 2020 08:00 CEST

Ostmästare Thomas Rudin, Foto: Erik Hillbom

Fredag den 12 Juni livesänder Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost® direkt från Burträsk. Han berättar om den mytomspunna historien som omger Västerbottensost® och om mejerskan Ulrika Eleonora Lindström som uppfann den världsberömda osten från Burträsk. Dessutom bjuder han på en ostbedömning och delar med sig av sina tankar kring varför den unika osten endast kan tillverkas på det lilla mejeriet i Burträsk. 


Tittarna får såklart även möjlighet att ställa frågor direkt till Ostmästare Rudin.

Att få möta människor som delar min passion för ost tycker jag är väldigt inspirerande. Och att kunna ha en dialog live på detta sätt känns spännande. Jag hoppas att många tittar och passar på att ställa några kluriga frågor som jag förhoppningsvis kan svara på”. Säger Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost®.


Ostbedömning live från Burträsk

Västerbottensost® har en alldeles unik smak som baseras på ett hemligt recept sedan 1872, ett recept som bara några få känner till. En av dem är Ostmästaren. På livesändningen kommer han att göra en ostbedömning och låta tittarna få ta del av de hårt ställda kriterier inom smak, doft, konsistens, textur och utseende, som samtliga behöver uppfyllas för att osten ska få titulera sig som just en Västerbottensost®.

Livesändningen sker på Västerbottensost® egen Facebooksida den 12 Juni kl 12.00.

Väl mött, önskar Ostmästare Thomas Rudin

Länk till livesändningen:

https://www.facebook.com/vasterbottensost/posts/3716660601682660

Inbäddningskod:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvasterbottensost%2Fposts%2F3716660601682660&amp;width=500" width="500" height="496" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.