Följ Norrmejerier

Västerbottensost® livesänder Cook-a-Long med Sofia Henriksson

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2021 08:00 CET

Unik livesändning hos Västerbottensost® med Sofia Henriksson, Sveriges Mästerkock 2020. Foto: Sofia Henriksson.

Västerbottensost® och Sofia Henriksson, vinnare av Sveriges Mästerkock, bjuder in till en unik livesänd pizzakväll. Livesändningen sker torsdag den 28:e januari kl 18:00 på Västerbottensost® Facebook.

Livesändningen: Länk till livesändningen

- Det ska bli så kul att få dela med mig av mina bästa och godaste tips på hur du lyckas med pizzan hemma. Pizza går att variera väldigt mycket och Västerbottensost® är en given smaksättare i pizza anser jag, säger Sofia Henriksson.

  Sofia Henriksson blev känd för svenska folket i samband med sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2020 där hon slutligen stod som segrare. Nyligen blev det klart att Sofia även är ambassadör för Västerbottensost®.

  Under livesändningen får tittarna chansen att laga pizza tillsammans med Sofia och möjlighet att ställa frågor. Livesändningen är ett tillfälle att lära sig mer om pizza och hur ett mathantverk som Västerbottensost® kan lyfta smakerna.

  Tidigare har Västerbottensost® sänt live med både stjärnkocken Niklas Ekstedt, och haft en ostprovning med Ostmästare Thomas Rudin direkt från Burträsk. Vad som helst kan hända när man sänder live och vem vet, kanske dyker det upp överraskningar i sändningen med Sofia.

  - Vi har många engagerade ostälskare som följer Västerbottensost® och för oss är denna livesändning en möjlighet att kunna ge tillbaka och bjuda dem på något speciellt. Sofia Henriksson är en grym matkreatör och en fantastisk ambassadör för Västerbottensost®. Vi ser med spänning fram emot sändningen och hoppas att så många som möjligt deltar, säger Erik Hillbom, Digital Marketing Manager för Västerbottensost®.

  En bit svensk mathistoria
  Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.


  För mer info kontakta:

  Erik Hillbom
  Digital Marketing Manager
  0706743191
  Erik.hillbom@norrmejerier.se

  Om Norrmejerier

  Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.