Gå direkt till innehåll
I samband med Ostens dag har Västerbottensost tagit hjälp av populära matprofiler som har skapat recept med den unika osten från Burträsk. Foto Frida Lundgren (Fröken Frida)
I samband med Ostens dag har Västerbottensost tagit hjälp av populära matprofiler som har skapat recept med den unika osten från Burträsk. Foto Frida Lundgren (Fröken Frida)

Pressmeddelande -

Västerbottensost® firar Ostens dag

Ostens dag firas torsdag den 27 maj och i samband med dagen har Västerbottensost tagit hjälp av några populära matprofiler som har skapat sina godaste recept med den unika osten från Burträsk.

- Ostens dag är ett ypperligt tillfälle att njuta av god ost och vad bättre än att låta några kreativa inspiratörer dela med sig av sina godaste tips dagen till ära, säger Erik Hillbom Digital Marketing Manager för Västerbottensost.

    Några exempel är goda minipizzor av inspiratören Hannes Mauritzson, eller klassisk rösti med Västerbottensost av norrländska influensern Frida Lundgren och somrig råraka med en kräm på färskost och Västerbottensost från Food For Fools.

    Resultatet kommer att publiceras på profilernas Instagram under veckan och senare finnas tillgängliga på Västerbottensost hemsida.

    Samtliga profilers Instagram:

    Följ: #västerbottensost, #enbitavdetspeciella och #ostensdag 

    För mer info:

    Erik Hillbom
    Digital Marketing Manager
    0706743191
    erik.hillbom(a)norrmejerier.se

    En bit svensk mathistoria
    Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Sedan den dagen har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.


    Relaterade länkar

    Ämnen

    Taggar

    Regioner


    Om Norrmejerier

    Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

    Presskontakt

    Kristina Stiernspetz

    Kristina Stiernspetz

    Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

    Relaterat material

    Relaterade nyheter

    Norrmejerier Ek. Förening

    Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.