Gå direkt till innehåll
Foto: Pål Allan
Foto: Pål Allan

Pressmeddelande -

Västerbottensost® – Ett av Sveriges mest rekommenderade varumärken

När svenskarna får välja vilka varumärken de helst rekommenderar andra, placerar sig Västerbottensost på en stolt sjätteplats. Endast tre av tio företag på topplistan är svenska och Västerbottensost representerar det enda livsmedlet.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över den fina placeringen bland Sveriges mest rekommenderade varumärken, säger Helena Ahlgren, Brand Manager, Västerbottensost.

Undersökningsföretaget YouGov listar i sin senaste BrandIndex-mätning de tio mest rekommenderade varumärkena i Sverige. Den nya listan summeras i ”Brand Advocacy Rankings 2016”, och är ett mått på varumärkets ambassadörer och visar antalet nöjda kunder som gärna rekommenderar varumärket till andra.

– Den starka trenden för fina råvaror och matlagning har ökat intresset för mat och mathantverk. Västerbottensost har en unik smak men också en fascinerande historia. Att svenska folket vill dela med sig av och rekommendera Västerbottensost till sina vänner är fantastiskt. Det är något vi är mycket stolta över, säger Helena Ahlgren, Brand Manager, Västerbottensost.

För mer information

Helena Ahlgren, Brand Manager, Västerbottensost, Norrmejerier, 070 108 00 51

Läs mer om undersökningen och ”Brand Advocacy Rankings 2016” här: https://yougov.se/news/2016/12/14/sveriges-mest-rekommenderade-varumarken/

Länk till pressbild: https://share.mediaflowpro.com/?J4AC0SPFFQ
Foto: Pål Allan

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.