Gå direkt till innehåll
Pasta med Västerbottensost. Foto: Roland Persson
Pasta med Västerbottensost. Foto: Roland Persson

Pressmeddelande -

Västerbottensost® - återigen ett av Sveriges starkaste varumärken!

När YouGov Brand Index rankar de varumärken som svenska folket anser vara Sveriges starkaste inom dagligvaruhandeln så placerar sig Västerbottensost på en hedrande tredjeplats. Resultatet baseras på Brand Index som visar genomsnittet av parametrarna; intryck, kvalitet, värde, tillfredsställelse, rykte och rekommendation.

Med på listan finns många välrenommerade varumärken.
https://business.yougov.com/content/38197-fmcg-rankings-2021-Sweden?utm_medium=email&utm_source=internal&utm_campaign=EM-2021-09-Global-FMCG-Rankings

"Det är fantastiskt roligt att Västerbottensost får en så fin placering. Vi är otroligt tacksamma och ödmjuka inför detta och jag vill passa på att ge en stor eloge till alla våra dedikerade medarbetare som varje dag skapar denna unika ost". Säger Maria Forsner, Brand Manager för Västerbottensost.

Om YouGov
Denna konsumentundersökning är först ut i YouGovs årliga serie av FMCG/CPG rankingar som visar de högst rankade varumärkena inom dagligvaruhandeln. Rankningsdatan hämtas från varumärkesspårningsverktyget BrandIndex, som kontinuerligt mäter allmänhetens uppfattning av varumärken inom FMCG/CPG. Resultatet baseras sedan på indexpoäng från YouGov BrandIndex och visar varumärkets totala hälsa beräknat på genomsnittet av parametrarna; intryck, kvalitet, värde, tillfredsställelse, rykte och rekommendation under en period av 12 månader.

Om Västerbottensost
Västerbottensost har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost. Än idag tillverkas osten enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.

"Västerbottensost har fått en kär plats hos svenska folket och uppskattas lika mycket av gammal som ung, vare sig det är högtid, helg eller vardag. Den har blivit en klassiker som uppskattas både i och utanför Sverige. Allt tack vare den skickliga mejerskan Ulrika Eleonora". Säger Maria Forsner, Brand Manager för Västerbottensost

  För mer information, kontakta;
  Maria Forsner, Brand Manager för Västerbottensost
  Maria.Forsner@norrmejerier.se, 070-10 88 317

   

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Taggar

  Regioner


  Om Norrmejerier

  Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

  Presskontakt

  Kristina Stiernspetz

  Kristina Stiernspetz

  Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

  Relaterat material

  Relaterade nyheter

  Norrmejerier Ek. Förening

  Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.