Gå direkt till innehåll
​Västerbottensost i gåva till den Kungliga födelsedagen

Pressmeddelande -

​Västerbottensost i gåva till den Kungliga födelsedagen

Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier. Foto: Mariann Holmberg

Som Kunglig Hovleverantör vill Norrmejerier hylla Sveriges Kung Carl XVI Gustaf på sin 70-årsdag lördagen den 30 april. I födelsedagsgåva skänker Norrmejerier en hel 18 kg extralagrad Västerbottensost.

– Vi önskar Carl XVI Gustaf en god och smakrik stund med Västerbottensost som även är en nationalsymbol och väcker uppmärksamhet såväl i Sverige som i Europa, säger Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier.

Norrmejerier EK förening utsågs till hovleverantör Västerbottensost av Carl XVI Gustaf, den 22 oktober 1990, vid Stockholms Slott.

Pressbild: http://www.norrmejerier.se/Gemensamt/Bilder/Downloads/DSC_0774%20beskuren.jpg

Fakta Västerbottensost

Västerbottensost är en grynpipig och smakrik ost som tillverkats sedan 1872 och idag endast av Norrmejerier vid mejeriet i Burträsk.

I YouGovs stora varumärkesundersökning placeras Västerbottensost som nummer sju av 280 kända varumärkena 2015. I placering från ett till tio i YouGov’s rankning: Volvo, ICA, IKEA, Michelin, Apple, Samsung, Västerbottensost, blocket.se, Google, BMW.

Västerbottensost har 2015, vunnit silvermedalj i klassen Best Scandinavian Cheese, vid Nantwich International Cheese Awards 2015, världens största och mest prestigefulla osttävling, där bedömningen utförs av världens främsta ostkännare

Västerbottensost har tagit nya kliv på export i Europa och är nu en etablerad kvalitetsost i Finland, Norge, Storbritannien, Estland och Lettland. Dessutom har testlanseringar genomförts i Tyskland, Belgien och Frankrike.

För mer information

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.