Gå direkt till innehåll
​Västerbottensost besökscenter i Burträsk har öppnat men stänger 1 oktober

Pressmeddelande -

​Västerbottensost besökscenter i Burträsk har öppnat men stänger 1 oktober

Fram till den 30 augusti är det öppet alla dagar mellan 10 och 17.

I utställningen kan man lära sig det mesta om hur Västerbottensost kom till av en slump, hur tillverkningen går till idag och fortfarande enligt hantverksmässiga metoder. 
Gratis guidade turer klockan 11 och 14. Bokad tur 60 kronor.

Självklart serveras Västerbottensostpaj i kaféet och möjlighet att beställa något annat från disken eller vår meny. Butiken säljer Västerbottensost i alla former och ibland även extralagrad. Butiken säljer även extra goda tillbehör från andra norrländska mathantverkare.
För finsmakare finns det möjlighet att boka ost och vinprovning och även kurs i ostbedömning och ystning.

Öppet till sista september då verksamheten stänger

I september har besökscentret helgöppet fram till den sista september då vi tyvärr stänger den öppna verksamheten.
Besökscentret kommer finnas kvar med lokaler och utställning och möjligheten finns att även i fortsättningen ta emot bokade grupper.
– Det ekonomiska läget för mjölkbönderna tvingar oss att se över samtliga kostnader och satsa på kärnverksamheten, säger Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation vid Norrmejerier.

Besökscentret har betydelse för marknadsföringen av Norrmejerier och Västerbottensost och anläggningen kommer därför finnas kvar som ett komplement till mejeriet i Burträsk, för att om möjligt i framtiden, åter öppnas för allmänheten.
Vid besökscentret finns idag en verksamhetsansvarig och under säsong arbetar ytterligar 6-8 personer i kafé och som guider.

Norrmejerier har investerat cirka 200 miljoner kronor för en utökad produktion av Västerbottensost vid Burträsk mejeri. Norrmejerier kommer även i framtiden vara en stark aktör i Burträsk.

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.