Följ Norrmejerier

​Välgörande och ekologisk egentid med Verum i bägare

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2016 10:00 CET

Verum Hälsoyoghurt i bägare är först ut bland ekologiska småmål med unika bakterier. Verum är sedan tidigare känd som en mild och krämig fil och yoghurt med unika mjölksyrabakterier.

– Ekologiska småmål är en efterlängtad nyhet. Med Verum Hälsoyoghurt i bägare kan vi erbjuda en stunds egentid, något gott och mättande och samtidigt ett ekologiskt alternativ säger Petra Anderson-Stening Brand Manager för Verum, Norrmejerier.

Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?CGACMN0OCG

Två smaker ekologiskt och två laktosfria

Kommer i butik från 1 februari.

Ekologisk Verum Hälsoyoghurt i bägare 3% lanseras i smakarna blåbär och jordgubb/smultron. Verum Hälsoyoghurt i bägare finns också som laktosfri, 0,5%, i smakerna naturell med tranbärs- och jordgubbsgranola i locket och vanilj med goji-, pumpa- och solrosfrögranola i locket. Alla bägare har en medföljande sked.

Illustrationer för egentid

Kampanjen Välgörande egentid bygger på trenden med detaljrika målarböcker för vuxna. Illustrationerna i kampanjen är gjorda av illustratören Maja Sten, tidigare känd för mönster på bokomslag, tapeter och barnkläder i samarbete med bland annat IKEA och Åhlens. Illustrationer för färgläggning kommer finnas som annonser i tidningar, på hemsidan verum.se och digitalt på en stortavla på Stockholms central, ett event som pågår 16-18 februari.

– På Stockholms central kan resenärer färglägga sin egen stortavla och få smakprov på bägarna, berättar Petra Anderson-Stening.

Norrländska mervärden

Verum Hälsofil och Verum Hälsoyoghurt är gjorda av 100% norrländsk mjölkråvara från sommarbetande kor som äter GMO-fritt foder.
Läs mer på verum.se eller facebook.com/Verumhalsofil

För mer information

Petra Anderson-Stening, Brand Manager för Verum, Norrmejerier, 070 108 53 29, Petra.Anderson-Stening@norrmejerier.se

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.