Gå direkt till innehåll
Foto:
Foto:

Pressmeddelande -

Välbesökt och festligt betessläpp i Noraström

Patrik Sjöström, mjölkbonde vid Nora Lantbruk i Noraström var nöjd efter 2016 års betessläpp.

– Det är mycket som ska fixas inför betessläpp, men det är alltid lika roligt när så många vuxna och barn får se kossorna springa ut, säger Patrik Sjöström.

Även besökarna var glada att besöka en lantgård och se kossor som ger mjölk på köksbordet springa ut i det gröna gräset. 

650 besökare bjöds på mjölk och bullar. Norabygdens IK stekte hamburgare och den lokala dansföreningen höll ordning på parkeringen. 

Kossorna på Nora Lantbruk sprang ut ur lagården för första gången den här sommaren. Först lite tveksamma, men strax var det fullt av ystra språng och nyfikna blickar på den stora publiken. 

Gräset var frodigt grönt och solen sken. Sommaren är invigd för både kossor och folk i Norabygden.

Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?L4ACVNGJXA

Tidigare pressmeddelande om betessläpp i Västernorrland: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/pressreleases/norrmejeriers-betesslaepp-i-vaesternorrland-1409816

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.