Gå direkt till innehåll
Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier Foto: Mariann Holmberg
Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier Foto: Mariann Holmberg

Pressmeddelande -

​Ulla Bergström – ny styrelseordförande för Norrmejerier

Ulla Bergström har blivit utsedd till styrelseordförande i samband med Norrmejeriers stämma onsdagen den tredje maj i Umeå. Göran Olofsson har fortsatt förtroende som vice ordförande.

Pressbild Ulla Bergström: https://share.mediaflowpro.com/?M4ACBHSG7D

– Jag är hedrad över förtroendet att leda de norrländska böndernas egen mejeriförening, säger Ulla Bergström, styrelseordförande, Norrmejerier och mjölkföretagare i Svensbyn, Piteå.

Övriga ledamöter i styrelse: Kjell Forsén, Bredbyn, Anders Jonört, Flarken, Kenneth Samuelsson, Boden, Helena Ågren, Vännäs, Magnus Sandin, Robert Lundgren, Lillpite, Dan Burman och Peder Nilsson, arbetstagarrepresentanter.

Ulla Bergström fortsätter verka för ett starkt Norrmejerier nu och i framtiden, där styrelsens utmaningar är behovet av mer mjölkråvara och ett avräkningspris på en bra nivå. I utmaningen ligger också en hårdnande konkurrens från andra varumärken och förändrade konsumtionsmönster.

– Jag är övertygad om att Norrmejerier behövs. Norrlänningarna månar om mejeriprodukternas ursprung och förstår betydelsen av valet i mejerihyllan. Norrländska mejeriprodukter håller Norrland levande, säger Ulla Bergström.

Fakta Ulla Bergström

Ny styrelseordförande för Norrmejerier, ersätter Henrik Wahlberg
Ledamot i Norrmejeriers styrelse sedan 2007
Driver Algots gård i Svensbyn, i Piteå tillsammans med maken Anders

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.