Följ Norrmejerier

​Tillförordnad vd för Norrmejerier med gedigen erfarenhet

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2015 14:18 CEST

Bildtext: Hans-Åke Hammarström tillträder som tillförordnad vd för Norrmejerier den 13 juli

Rekryteringen av en ny vd pågår, men i väntan på att en ordinarie kan tillträda har Norrmejeriers styrelse beslutat att utse Hans-Åke Hammarström som tillförordnad.

Hans-Åke Hammarström tillträder den 13 juli då Bo Rasmussen lämnar efter 25 år i företaget varav tio år som vd.

- Jag är väldigt glad att vi får en så kompetent person som tillförordnad vd. Han har en gedigen erfarenhet av mjölk- och mejeribranschen och blir ett bra stöd för organisationen tills den nya vd:n tillträder, säger Henrik Wahlberg, ordförande för Norrmejeriers styrelse.

Hans-Åke Hammarström kommer närmast från en tjänst som vd för Svensk Mjölk och LRF Mjölk. Han har dessutom lång erfarenhet från Arla (1980-2012), bland annat som vd för Arla färskvaror och senare ansvarig för all verksamhet i Norden. Genom åren har han haft flera styrelseuppdrag för bland annat Boxholms mejeri, Årets kock, Restaurangakademien, Svenska Köttföretagen och Svenska Retursystem.

- Även om uppdraget är tillfälligt är det ärofullt att kliva in som tillförordnad vd för Norrmejerier. Sveriges nordligaste mejeri upprätthåller traditioner som Sveriges övriga mejeribransch ser upp till. Att få kliva in i skedet där utmaningar ska växlas upp till möjligheter, utveckling och tillväxt känns spännande och ansvarsfullt, säger Hans-Åke Hammarström.

Pressbild: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/images/hans-aake-hammarstroem-415339

För mer information

Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier, henrik.wahlberg@norrmejerier.se, 070-694 47 59

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikatör, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 530 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Norrmejerier sysselsätter ca 510 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.