Gå direkt till innehåll
Västerbottensost® Mittbit - den finaste julgåvan från Burträsk. Foto: Roland Persson
Västerbottensost® Mittbit - den finaste julgåvan från Burträsk. Foto: Roland Persson

Pressmeddelande -

​Swisha en Västerbottensost® Mittbit som julgåva

Lagom till advent lanserar Västerbottensost® en ny tjänst där du kan swisha en Västerbottensost® Mittbit till någon du tycker extra mycket om.

Ge bort en bit av det speciella till någon speciell! Nu kan du skicka ett presentkort med en Västerbottensost® Mittbit – den allra finaste och krämigaste biten – till dina nära och kära. Det är inte för inte som den kallas för den bästa biten.

Länk: https://vasterbottensost.mobilapresentkort.se/

– Västerbottensost® har en given plats bredvid sillen, köttbullarna och grönkålen på julbordet – och på det här sättet vill vi ge en möjlighet att visa omtanke och uppskattning, nu när vi inte kan träffa våra nära och kära som vanligt till jul, säger Maria Forsner, Brand Manager för Västerbottensost®.

Västerbottensost® Mittbit 
Av varje helost på 18 kilo blir det endast två mittbitar när osten delas. Formen är rund och utan kanter och med sin fylliga, karaktäristiska smak är den perfekt till helgen, högtider och andra speciella tillfällen. Dessutom är den en mycket uppskattad gåva. Servera den rumstempererad som den är, eller skär den i bitar till ostbrickan.

För mer information, kontakta:
Maria Forsner, Brand Manager Västerbottensost® 
Email: maria.forsner@norrmejerier.se
Telefon: 070-10 88 317

En bit svensk mathistoria
Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Västerbottensost® ägs av Norrmejerier Ek. Förening som är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Relaterade nyheter

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.