Följ Norrmejerier

Succé för Norrmejeriers livesända betessläpp

Pressmeddelande   •   Maj 19, 2020 13:00 CEST

Foto: Erik Hillbom

Då de publika betessläppen i Norrland ställdes in med anledning av Coronapandemin beslutade Norrmejerier att ställa om och bjuda in norrlänningarna till ett livesänt betessläpp från en norrländsk mjölkgård i stället. Intresset för livesändningen visade sig vara mycket stort och det livesända betessläppet hade över 60 000 visningar redan första dagen.

- Normalt sett brukar ca 20 000 personer besöka de publika betessläppen, men redan efter ett dygn hade vi över 60 000 visningar av det livesända betessläppet. Det känns förstås otroligt roligt säger Anna Norrgård, marknadschef. Den fantastiska uppslutningen visar att det finns ett stort intresse av att se vart den mjölk vi dricker kommer ifrån och att fira in våren genom betessläppet, även i ett digitalt format.

För de som inte hade möjlighet att ta del av livesändningen men som ändå vill fira in våren och uppleva kornas glada skutt ut på ängarna finns en bandad version av livesändningen tillsammans med material från en drönarvideo på Norrmejeriers hemsida och sociala medier.

- Vi är väldigt stolta över att vi lyckades möta upp det stora intresset för det livesända betessläppen och det har gett oss nya insikter om att kombinera kommande års publika betessläpp med att även sända live, avslutar Anna Norrgård.

Presskontakt:
Anna Norrgård, Marknadschef Norrmejerier
090-182921Anna.Norrgard@norrmejerier.se

För att ta del av bild- och videomaterial, kontakta:
Johannes Eriksson, Brand & Product Manager Norrmejerier
Johannes.eriksson@norrmejerier.se

Om Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.