Gå direkt till innehåll
Stabilt Norrmejerier säkrar framtida investeringar

Pressmeddelande -

Stabilt Norrmejerier säkrar framtida investeringar

Trots en sjunkande svensk mjölkförsäljning, ett förhöjt kostnadsläge och många tunga investeringar i den närmaste framtiden, kunde Norrmejeriers styrelse idag konstatera att läget ser stabilt ut för Norrmejerier.

Norrmejeriers styrelse fastställde således resultatet för årets första 8 månader till +38 miljoner kronor (2010 +47 miljoner kronor, samma period).

-  Med många tunga investeringar framför oss, bland annat den stora utbyggnaden av Burträsk mejeri känns det bra att vi har en god grund att stå på, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers ordförande. Vi räknar med att klara ett resultat som är 2 procent av omsättningen vid årets slut, det är enligt budget. Lyckas vi med det kan vi känna oss mycket nöjda.

En orsak till det stabila resultatet är en stark uppslutning av mjölkbönder, butiker och konsumenter i både Ångermanland samt Norr- och Västerbotten, som valt Norrmejerier på grund av den starka norrländska förankringen. Även en fortsatt bra försäljning av Norrmejeriers starka rikstäckande varumärken som Gainomax, Verum och Västerbottensost bidrar.

Norrmejerier kan nu garantera de norrländska mjölkbönderna en fortsatt stabil betalning för sin mjölk för den resterande delen av 2011.

- Vårt mål har varit att kunna hålla mjölkpriset till bonden på en stadig, jämn nivå hela året och det klarar vi nu, säger Henrik Wahlberg. Det känns bra. Ett stabilt mjölkpris är viktigt för den norrländska mjölkbonden som behöver kunna planera sina intäkter för att våga satsa framåt och investera i sitt mjölkföretag.

 

För mer information kontakta:                                  

Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande             

Tel. 070 – 694 47 59                                          

henrik.wahlberg@norrmejerier.se  

 

Bo Rasmussen, vd                     

bo.rasmussen@norrmejerier.se

Tel. 090 – 18 29 15 eller 070 – 647 50 03

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 195 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 620 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.