Gå direkt till innehåll
Carina och Åke Fredriksson i Tväråmark släppte på lördagen ut korna i solskenet. Foto: Erik Hillbom
Carina och Åke Fredriksson i Tväråmark släppte på lördagen ut korna i solskenet. Foto: Erik Hillbom

Pressmeddelande -

Sommarglada kor på grönbete i Tväråmark och Forslunda

Idag har Norrmejerier invigt sommaren och betessäsongen hos Carina och Åke Fredriksson i Tväråmark i Västerbotten. Ut i hagen sprang glada kor i ett för dagen välkommet solsken. 

Pressbilder från betessläpp vid Fredrikssons gård i Tväråmark: https://share.mediaflowpro.com/?T3ACXH7ALB
Foto: Erik Hillbom

Många barn och vuxna drack mjölk, åt bullar och smakade Norrmejeriers yoghurt.

Samtidigt var det betessläpp vid Forslunda i Umeå och på Torsta utanför Östersund i Jämtland. 

Nästa betessläpp är redan imorgon, söndag den 21 maj och sen fortsätter vi fram till den 10 juni, runt om i de fyra nordliga länen, med avslutning i Norsjö den 10 juni. 

Välkommen till ett betesläpp nära dig: https://lnkd.in/ebapd9H

Läs mer om betessläpp i Västerbotten: https://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/pressreleases/dags-foer-sommarbete-hos-norrmejeriers-lokala-mjoelkboender-i-vaesterbotten-1969565

Presskontakt: Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.