Gå direkt till innehåll
Rönngården demensboende vinnare när Norrmejerierstipendiet

Pressmeddelande -

Rönngården demensboende vinnare när Norrmejerierstipendiet

Idag korades årets två Norrmejerierstipendiater vid en prisceremoni i Umeå. Det blev Rönngården demensboende från Norrbotten tillsammans med Norsjö Volleyboll från Västerbotten som stod som segrare när allmänheten röstade fram de vinnande bidragen. Stipendierna som delades ut av Landshövdingen i Västerbotten, Chris Heister, är på 25 000 kronor vardera och tilldelas personer eller projekt som bidragit till något gott för Norrland. Totalt var det 2092 personer som deltog i omröstningen.

Juryns motivering:
Med ledorden respekt, förståelse och empati har man uppmärksammats internationellt för sina nytänkande metoder och sin osvikliga tro på människans möjligheter till förbättring. 2005 tog man emot pris för Sveriges bästa vårdteam inom demensvård och en gång i veckan ser man till att ung möter gammal. Årets Norrmejerierstipendie går till Rönngårdens demensboende i Tärendö.

- Med Norrmejerierstipendiet vill vi göra något gott för Norrland genom att lyfta fram personer eller projekt som gjort något bra för regionen. Engagemanget har i år överträffat alla förväntningar, både vad det gäller antal nomineringar och alla som röstat på sina favoriter. Detta visar verkligen att Norrland sprudlar av begåvade och engagerade människor, säger Victoria Lundqvist, chef lokalmarknad på Norrmejerier.

Att se möjligheterna istället för hindren och att försöka förstå vad som ligger bakom ett beteende och hur det skall bemötas, det är den dagliga utmaningen för personalen på Rönngårdens demensboende. Sedan 1992 då verksamheten startade har man arbetat utifrån ledorden respekt, förståelse och empati, något som fått både de demenssjuka och vårdpersonalen att trivas. Som ett kvitto på att man lyckats med detta blev Rönngården utsedd till Den goda arbetsplatsen av Pajala kommun 2003. Två år senare, 2005, blev personalen även utsedd till Sverige bästa vårdteam inom demensvård. Och när allmänheten nu fick chansen att rösta fram sina favoriter till stipendiet blev det alltså personalen på Rönngården som fick ta emot en majoritet av rösterna.

Fem bidrag från Norrbotten och fem bidrag från Västerbotten valdes ut av en jury och lades upp på Norrmejeriers hemsida. Därefter har allmänheten fått rösta fram de två vinnande bidragen, via post eller på hemsidan.

Juryn bestod av personer med bakgrund inom näringsliv, sport, kultur och entrepenörskap. I år deltog Karin Bodin, VD Polarbröd, Jessica Wennberg, sportchef VK, Anna-Lena Lundmark, kulturchef Skellefteå, Patrik Boström, kulturredaktör NSD, Victoria Lundqvist, marknadsansvarig lokalprodukter på Norrmejerier.

Lite kortfakta om stipendiet
Norrmejerierstipendiet startades 1987 som ett initiativ för att stödja unga eldsjälar i Norrland. Idag kan alla åldrar söka stipendiet. Kravet är att man ska ha bidragit till något gott för Norrland, t ex genom att ta tillvara de norrländska förutsättningarna, skapa uppmärksamhet på hemmaplan eller i hela Sverige, men framförallt något som gör norrlänningarna stolta. Två stipendiater får varje år dela på 50 000 kronor. Hittills har 66 stipendier delats ut och bland tidigare vinnare finns några av Sveriges duktigaste förmågor, exempelvis Anja Pärsson, Hanna Ljungberg och Jens Byggmark.

Kontaktuppgifter till vinnarna
Siv Kero, Rönngården demensboende
Telefon:: 070-320 69 99

Vid frågor kontakta:
Victoria Lundqvist, chef lokalmarknad
Telefon: 0702-69 29 39
E-post victoria.lundqvist@norrmejerier.se

Högupplösta pressbilder: (Foto: Andreas Nilsson)

http://bilder.norrmejerier.se/public/?OEKFWMTEGE

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.