Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordstort intresse för Norrmejerier-stipendiet 2013: Sista chansen att ansöka om norrlänningarnas stipendium

Norrmejerier-stipendiet delas ut för 26:e året i rad och i år får tre vinnare i tre län dela på 100 000 kr. Sista ansökningsdag är 28 augusti 2013 och ansökningarna har strömmat in till Norrmejerier hela sommaren.

 

Norrmejerier-stipendiet kan sökas av personer, föreningar eller företag som gjort något utöver det vanliga för regionen och borde uppmärksammas för sitt engagemang. Norrlänningarna uppmanas nominera kandidater som gör eller har gjort något extra för Norrland, och naturligtvis kan man nominera sig själv.

-   Norrmejerier-stipendiet väcker engagemang, förra året lades nästan 6500 röster på finalisterna. Jag tror att det är möjligheten att vem som helst kan nomineras och vinna som engagerar så många, det behöver inte vara ett känt namn som går hela vägen och vinner folkets hjärta. Tidigare år har vi haft både en förskola och ett äldreboende som vinnare, säger Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet på Norrmejerier.

Över 180 kända och okända norrlänningar har blivit prisade sedan 1988, då Norrmejerier-stipendiet delades ut för första gången. I år utses tre vinnare – en i Västerbotten, en i Norrbotten och en i Västernorrland. Varje vinnare får 33 333 kronor. 2012 års vinnare var Sofia Jannok i Norrbotten, festivalen Rock out wild i Västerbotten samt Picknick i parken i Västernorrland.

Ansökan görs på www.norrmejerier.se. Därefter väljer en jury ut 5 finalister i respektive län – Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland. Sedan är det upp till alla norrlänningar att rösta på sina favoriter bland de femton nominerade.

Juryn som utser de nominerade utgörs av:

Jimmie Näslund, ansvarig utgivare Allehanda Media
Jan Stenberg, Kulturredaktör NSD
Patrick Krainer, Nyhetschef VK

Hanna Widding, Brand Manager Norrmejerier

 

För mer information kontakta:

Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 090-182995, 070-1843103

hanna.widding@norrmejerier.se

http://www.norrmejerier.se/stipendiet

http://www.youtube.com/user/NorrmejerierFilm

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 580 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.