Följ Norrmejerier

Pressinbjudan - Provsmaka laktosfri mjölk

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2015 07:55 CEST

500 personer har anmält sig som testpiloter för norrmejeriers nya laktosfria mjölk. På onsdag 14 oktober kl 17:30 kommer provsmakningen att ske på Mejeriet (Mejerivägen 2, Umeå).

På en vecka har över 500 frivilliga personer anmält intresse att delta på provsmakningen när Norrmejerier nu arbetar med att ta fram en ny smak på sin laktosfria mjölk.

- Intresset har varit långt över förväntan. Vi vet att vår laktosfria mjölk väcker känslor och det stora intresset för att prova vår nya laktosfria mjölk är ett kvitto på konsumenternas engagemang, säger Hanna Widding, produktansvarig på Norrmejerier.

Annonseringen till provsmakningen har skett via Facebook och på norrmejeriers hemsida.

Tidigare har Norrmejerier gått ut med att det blir en satsning på en ny process för laktosfritt och att företaget skulle ta norrlänningarna till hjälp i form av konsumenttester. Onsdagens test är en del i det arbetet.

Representanter från Norrmejerier kommer att finnas på plats för att svara på frågor under evenemanget.

För mer information:

Hanna Widding, produktansvarig, Norrmejerier, 070 184 31 03

Presskontakt:

Erik Hillbom, kommunikatör, Norrmejerier, 070 674 31 91

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.