Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Provsmaka laktosfri mjölk

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Provsmaka laktosfri mjölk

500 personer har anmält sig som testpiloter för norrmejeriers nya laktosfria mjölk. På onsdag 14 oktober kl 17:30 kommer provsmakningen att ske på Mejeriet (Mejerivägen 2, Umeå).

På en vecka har över 500 frivilliga personer anmält intresse att delta på provsmakningen när Norrmejerier nu arbetar med att ta fram en ny smak på sin laktosfria mjölk.

- Intresset har varit långt över förväntan. Vi vet att vår laktosfria mjölk väcker känslor och det stora intresset för att prova vår nya laktosfria mjölk är ett kvitto på konsumenternas engagemang, säger Hanna Widding, produktansvarig på Norrmejerier.

Annonseringen till provsmakningen har skett via Facebook och på norrmejeriers hemsida.

Tidigare har Norrmejerier gått ut med att det blir en satsning på en ny process för laktosfritt och att företaget skulle ta norrlänningarna till hjälp i form av konsumenttester. Onsdagens test är en del i det arbetet.

Representanter från Norrmejerier kommer att finnas på plats för att svara på frågor under evenemanget.

För mer information:

Hanna Widding, produktansvarig, Norrmejerier, 070 184 31 03

Presskontakt:

Erik Hillbom, kommunikatör, Norrmejerier, 070 674 31 91

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.