Följ Norrmejerier

​Pressinbjudan – Förpackning av mjölk med skruvkork vid Luleå mejeri

Pressmeddelande   •   Nov 29, 2016 08:33 CET

Onsdag den 30 november, klockan 13.00, Luleå mejeri, stora konferensrummet, en trappa upp.

Kör in i den öppna grinden längs Granuddsvägen. Kör rakt upp till entrén.
Försiktighet är nödvändigt då det samtidigt på området pågår inkommande leverans av mjölkråvara och utleverans av mejeriprodukter.

Norrmejerier har driftsatt utrustning vid Luleå mejeri för färska produkter i förpackning med skruvkork. Utrustningen innefattar såväl förpackningsmaskin som packning i tråg och rullvagn samt miljö- och arbetsmiljöförbättrande ombyggnationer och installationer.

Vi hälsar media välkommen till en inledande presentation och frågestund om Luleå mejeri och projektet för ny förpackningsutrustning. Därefter visning av ny förpackningsmaskin i förpackningshall och kringutrustning i kyllager. Som avslutning finns möjlighet till enskilda intervjuer.

Vid pressträffen medverkar:

  • Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier
  • Mårten Henriksson, produktionschef, Norrmejerier
  • Ann Kula, platschef vid Luleå mejeri, Norrmejerier
  • Marzena Nordberg, projektledare vid Luleå mejeri
  • Jens Mogard, försäljningsdirektör, Tetra Pak
  • Marie Morgensterns Follin, kundansvarig, Tetra Pak

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.