Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Förenklingsresa

Mejeriet i Burträsk, tisdag den 27 oktober.
Journalister är välkomna att delta under hela programmet från 10.30. Själva samtalet inleds cirka 12.45. Efter samtalet finns tid för enskilda intervjuer. Besöket avslutas senast 14.45.
Anmäl ditt deltagande till Jordbruksverkets pressjour: infojour@jordbruksverket.se, 036 15 63 36.
Pressmeddelande från Jordbruksverket

Norrmejerier hälsar generaldirektörer från tre verk välkomna till ett möte vid mejeriet i Burträsk. Leif DennebergJordbruksverket, Stig OrustfjordLivsmedelsverket och Gunilla NordlöfTillväxtverket.

– Mycket fungerar bra men det händer att jag funderar över om regelverket verkligen är anpassat för våra behov och tänker att det skulle vara en fördel med en högre grad av samordning mellan myndigheterna. Jag ser fram emot ett intressant samtal, säger Hans-Åke Hammarström, vd Norrmejerier.

Mötet vid mejeriet i Burträsk är det första i en Förenklingsresa som de statliga verken gör till ett flertal svenska livsmedelsföretag.

Företagen längs Förenklingsresan är valda för att representera olika bakgrund, storlek och inriktning. Formatet för besöken är informella samtal om företagens vardag och upplevelser. I samtalen deltar också andra myndigheter och organisationer som företagen upplever har stor påverkan på deras vardag. Det kan till exempel vara kommuner, länsstyrelser, centrala myndigheter och branschorganisationer.

För mer information
Hans-Åke Hammarström, vd Norrmejerier, 070 189 62 08

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.