Gå direkt till innehåll
Positivt resultat ger de norrländska mjölkbönderna mer betalt för mjölken.

Pressmeddelande -

Positivt resultat ger de norrländska mjölkbönderna mer betalt för mjölken.

Norrmejeriers styrelse har idag fastställt föreningens resultat för 2011 och beslutade i samband med detta om en extra utbetalning till de norrländska mjölkbönderna på i genomsnitt 3 öre per kg invägd mjölk 2011. Resultatet landade, efter beslutad utbetalning, på 28,7 miljoner kronor.

-          Det är ett glädjande resultat som stärker de norrländska mjölkböndernas framtidstro, säger Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande, något vi har våra norrländska konsumenter att tacka för. De vet att deras val i matbutiken faktiskt gör skillnad.

I årets resultat inryms även gjorda investeringar på sammanlagt nästan 93 miljoner kronor. Bland annat har ett nytt ostlager byggts i Umeå, en ny samdistributionscentral i Lycksele, Luleå mejeri har byggts om och biogasanläggningen i Umeå har byggts ut.  

-          Vi investerar i Norrlands framtid. Det är viktigt för oss som norrlänningar och för våra norrländska konsumenter, säger vd Bo Rasmussen. Och vi slår inte av på takten, tvärtom. Den investering vi nu gör i Burträsk för att bygga ut mejeriet är en av de stora, viktiga satsningar vi gör de kommande åren.´

Fakta 2011: (siffror inom parentes avser 2010)

  • Resultat: 28,7 miljoner kr (17,8 miljoner kr)
  • Omsättning: 1 838 miljoner kr (1 802 miljoner kr)
  • Invägning: 202,7 miljoner kg (195,3 miljoner kg)

Antalet aktiva mjölkbönder i december 2011: 483 st (465 st) 

För mer information kontakta:                                        

Bo Rasmussen, vd                                                   Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande

090 – 18 29 15 eller 070 – 647 50 03                   070 – 694 47 59

bo.rasmussen@norrmejerier.se                           henrik.wahlberg@norrmejerier.se                   

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 610 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.