Gå direkt till innehåll
Picknick i parken vann Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland

Pressmeddelande -

Picknick i parken vann Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland

En picknickfestival som ska främja mångfald och gemenskap vann norrlänningarnas hjärtan. Med god marginal till tvåan kammade Picknick i parken i Örnsköldsvik hem flest av rösterna och står som slutlig segrare av Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland. Norrmejerier överraskade arrangörerna i samband med deras årliga picknickfestival på nationaldagen.

Picknick i parken är en picknikfestival arrangerad av Föreningen För Alla, där alla åldrar och samhällsgrupper kan mötas – på en filt. Med hjälp av picknick-korgen bekämpas det inskränkta medan mångfalden och gemenskapen hyllas. Ett öppet och samlande initiativ som skapar en god oas i staden åt alla medmänniskor.

- Picknick i parken är ett initiativ som värmer hjärtat, säger Anna Dahlgren ansvarig för Norrmejerier-stipendiet. Tanken på att alla är välkomna precis som den man är, bör uppmuntras och firas, inte minst på nationaldagen, vilket är det norrlänningarna har gjort genom att lägga sin röst på Picknick i parken.

Norrmejerier överraskade Picknick i parken med en jättestor tårta med motiv av vinstchecken på 33 333 kronor och så här säger de om vinsten:

”Vi är fantastiskt glada och stolta över att ha vunnit folkets röst! Nu ska vi utveckla Picknick i parken och göra Norrland ännu lite bättre, med mer mångfald och gemenskap.”

Totalt nominerades 15 personer och organisationer från Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten till Norrmejerier-stipendiet och i slutänden var det upp till norrlänningarna själva att rösta fram sin favorit. Norrmejerier-stipendiet delas i år ut för 25:e gången och stipendiet går till någon eller några som har gjort något utöver det vanliga för Norrland. Och år efter år växer intresset för Norrmejerier-stipendiet, i år kom det omkring 300 ansökningar och nästan 6500 röster till Norrmejerier. 

Övriga nominerade i Västernorrland var: Kerstins Udde Spa & Turism, Daniella Nyström, Dr Barks samt Ulvö Hotell.

I Västerbotten vann rockfestivalen Rock Out Wild och i Norrbotten artisten Sofia Jannok.

Högupplösta pressbilder på vinnarna och överraskningen finns i Norrmejeriers pressrum http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/norrmejerier_ek  En film från prisutdelningen finns på YouTube - Norrmejerier-stipendiet vinnare Västernorrland. Se andra filmer på Norrmejeriers filmkanal på YouTube.

För mer information kontakta:

Anna Dahlgren, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 070-184 31 01

anna.dahlgren@norrmejerier.se

 

Theo Berggren, Picknick i Parken

Telefon: 073-807 52 22

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 610 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter drygt 1.8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.