Gå direkt till innehåll
Diego Cabeza, Head of Export, Norrmejerier. Foto: Marie-Therese Karlberg
Diego Cabeza, Head of Export, Norrmejerier. Foto: Marie-Therese Karlberg

Pressmeddelande -

Ökad internationell konkurrenskraft för norrländska bönder, ny exportchef Norrmejerier.

– Min uppgift är att utveckla Norrmejeriers export av två starka varumärken med stor potential att ta marknadsandelar i såväl övriga Europa som i länder utanför EU, säger Diego Cabeza exportchef, Norrmejerier

Diego Cabeza kommer närmast från en tjänst som Export Manager hos Semper där han tillsammans med kollegor utarbetat en framgångsrik exportstrategi som ledde till utmärkelsen ”Årets Dagligvaruexportör 2015”.

Pressbild: http://www.norrmejerier.se/Gemensamt/Bilder/Pressmaterial/Diego%20Cabeza.jpg
Foto: Marie-Therese Karlberg

Export för norrländska bönders konkurrenskraft

Export är ett prioriterat affärsområde för Norrmejerier med avsikt att stärka de norrländska mjölkböndernas konkurrenskraft. Diego Cabezas uppgift är att utarbeta en ny affärsplan för Västerbottensost och Gainomax, för nya marknader via olika distributionsmodeller.

– Norrmejerier är redan en aktör inom svensk livsmedelsexport. Med ambitiösa mål för export av Västerbottensost och Gainomax kan norrländska mjölkbönder aktivt bidra till Sveriges samlade export inom EU och på sikt även på globala tillväxtmarknader. Norrländsk mjölk- och mejeriproduktion har betydelse för den svenska exporten, anser Diego Cabeza.

Handelsbarriärer och nya marknader

Arbetet som exportchef innebär att bl.a. tackla utmaningar i form av handelsbarriärer mellan EU och andra världsdelar, samt att utmana kostnader för rekognoscering av nya marknader med hjälp av partners som t.ex. Business Sweden.

– I min roll som exportchef har jag förväntningar på att regeringen överbryggar handelsbarriärer och aktivt jobbar med den relativt nya exportstrategin för Sverige. Västerbottensost och Gainomax är två norrländska varumärken med stor potential utanför Sverige, säger Diego Cabeza.

Fakta Västerbottensost

Västerbottensost är en unik hårdost som endast kan tillverkas vid mejeriet i Burträsk. Under en lagringstid om minst 14 månader utvecklas en karaktäristisk smak och doft med en konsistens som är spröd kristallartad och saftig. Västerbottensost finns som Lagrad i bit och riven, Lagrad med lägre fetthalt, riven, Extralagrad och Vindelnrökt i gourmetbit.

Fakta Gainomax

Gainomax är ett norrländskt varumärke med uppskattade produkter av bars och drycker som förbättrar träningsresultat och hjälper till att hålla en hälsosam och aktiv livsstil.

För information om exportrelaterade frågor

Diego Cabeza, Head of Export, Norrmejerier, 070 309 86 00, diego.cabeza@norrmejerier.se

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.