Gå direkt till innehåll
Nytt utseende gör det enklare att välja norrländskt

Pressmeddelande -

Nytt utseende gör det enklare att välja norrländskt

Under hösten får flera av Norrmejeriers förpackningar en liten uppfräschning. Med det nya utseendet vill Norrmejerier göra det ännu enklare att välja norrländska mejerivaror i butiken. I samband med detta övergår man också helt till den mer miljövänliga mjölkförpackningen med skruvkork – vilket ökar andelen förnybart material från 84 till 92 procent.

Det är dock inga drastiska förändringar av utseendet, konsumenterna kommer fortfarande att känna igen sig. Nytt är dock att Norrmejerier, för att förtydliga produkternas ursprung, nu väljer att använda bestämd form på produktnamnet. För att signalera att det till exempel inte bara är mjölk. Utan Mjölken, härifrån Norrland.

– Vi vill göra det ännu enklare att välja norrländska mejeriprodukter i butikshyllan. Med de nya produktnamnen vill vi förmedla att det faktiskt är skillnad på t ex mjölk och mjölk. Väljer du mejeriprodukter från våra norrländska mjölkbönder får du inte bara produkter som smakar gott, dina pengar stannar också här i norr och gör gott för hela Norrland, säger Annah Svensson, Marketing&Product Manager för Norrmejeriers färskvarusortiment.

De produkter som får nytt utseende är Norrmejeriers mjölk, fil och matlagningsprodukter och kommer att dyka upp i butikerna under hösten.

En annan nyhet är att Norrmejerier nu helt övergår till den så kallade Tetra-Edge-förpackningen med skruvkork för all enlitersmjölk. Förpackningen med skruvkork är uppskattad av många konsumenter, men framförallt är förpackningen bättre för miljön än den gamla tegelstensförpackningen. Andelen förnybart material ökar nämligen från 84 till hela 92 procent med den nya förpackningen.

– Ett aktivt hållbarhetsarbete är en grundpelare i Norrmejerier och vi ser hela tiden över vårt sortiment och hur vi kan göra förändringar som gör gott inte bara för Norrland utan miljö och klimat i stort, säger Annah Svensson.

Nytt under hösten är också att Norrmejerier utökar sortimentet mjölk i nya familjeförpackningar (1,5 liter) till att förutom mellanmjölk även omfatta ekologisk mellanmjölk och standardmjölk. De allra populäraste mjölksorterna


För mer information kontakta:
Annah Svensson, Marketing&Product Manager, Norrmejerier
Email: annah.svensson@norrmejerier.se
Telefon: 070-2819822

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 446 lokala bönder varav 372 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.