Gå direkt till innehåll
Foto: Fabian Björnstjärna
Foto: Fabian Björnstjärna

Pressmeddelande -

​Ny toppnotering för Västerbottensost®

Västerbottensost placerar sig på en stolt femteplats när svenska folket korar de bäst omtalade varumärkena 2016.*

https://yougov.se/news/2017/01/18/sveriges-bast-omtalade-varumarken-2016/?nh=find-solution,brandindex

”Vi är väldigt stolta och glada att Västerbottensost, från det lilla mejeriet i Burträsk, är så genuint uppskattad. Det visar att Västerbottensost är en högt älskad ost med en oerhört stark position hos svenska folket” säger Helena Ahlgren, Brand Manager Västerbottensost.

”Den unika smaken, mystiken och dess spännande historia sedan 1872 är något som fascinerar. Höstens nyheter Extralagrad 24månader och Vindelnrökt Västerbottensost har fått ett varmt mottagande som säkert även de bidragit till det fina resultatet.”

De senaste året har Västerbottensost belönats med ett flertal fina utmärkelser;

  • *YouGov, BrandIndex 2016 ”Sveriges bäst omtalade varumärken” (Plats: 5)
  • YouGov, Brand Advocacy rankings 2016, ”Sveriges mest rekommenderade varumärken” (Plats: 6)
  • Svenska Designpriset 2016, Guld till Västerbottensost förpackningsdesign
  • Ostfestivalen 2016, Sveriges bästa lagrade hårdost

Vi kommer även i år att delta vid Ostfestivalen i Stockholm den 17-19 februari, och med oss på plats finns vår Ostmästare Thomas Rudin. Vi hoppas naturligtvis att få träffa många av Sveriges ostälskare.
http://ostfestivalen.se/

Pressbild: http://www.norrmejerier.se/Gemensamt/Bilder/Pressmaterial/5050_priobild_highres.JPG
Foto: Fabian Björnstjärna

För mer information
Helena Ahlgren, Brand Manager Västerbottensost, Norrmejerier, 070 108 00 51, helena.ahlgren@norrmejerier.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.