Gå direkt till innehåll
Elva mjölkbönder samlades i musikstudio för att sjunga in en specialskriven låt "Räddningen är här". Foto: Johan Brändström
Elva mjölkbönder samlades i musikstudio för att sjunga in en specialskriven låt "Räddningen är här". Foto: Johan Brändström

Pressmeddelande -

​Ny laktosfri mjölk lanseras med skönsjungande mjölkbönder

Med en specialskriven låt med strofer som ”Den var äcklig innan men nu är den god” lanserar Norrmejerier sin nya laktosfria mjölk. 

– Med den här låten vill vi berätta att vi nu äntligen kan erbjuda en norrländsk, laktosfri mjölk som smakar som mjölk ska smaka. Att det är mjölkbönderna själva som medverkar i låten och musikvideon känns extra kul, berättar Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier.

Den tidigare laktosfria mjölken har varit Norrmejeriers mest kritiserade produkt genom tiderna och många konsumenter har vädrat sitt missnöje, inte minst i sociala medier. Dessvärre har det inneburit att många norrlänningar som vill välja lokalproducerat inte kunnat göra det eftersom de helt enkelt inte har tyckt att den tidigare mjölken varit tillräckligt god.

– Nu har vi äntligen en laktosfri mjölk som är riktigt god och gör mjölken från våra norrländska mjölkbönder rättvisa, och det vill vi att så många som möjligt ska upptäcka, säger Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier.

Såväl mjölkbönder som medarbetare deltar i kampanjen ”Räddningen är här” som omfattar allt från sången som framförs av bönderna själva samt butiksevent med personal där man tillsammans möter konsumenter i butik. 

– Att välja norrländsk laktosfri mjölk är ett viktigt stöd till de norrländska mjölkbönderna. I den här kampanjen hjälps vi alla åt för att föra fram vårt budskap att de som efterfrågat och väntat på en lokal, laktosfri mjölk som är riktigt god äntligen kan välja norrländskt i butiken, säger Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier. 

Låten ”Räddningen är här” är specialskriven i samarbete med Henrik Oja och Mats Hammarström på Second Home Studio i Umeå. Totalt medverkar 11 av Norrmejeriers mjölkbönder från Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten. Den tillhörande musikvideon har en stilmässig referens i klassiska ”We are the World” och ”USA for Africa”. Johan Berggren som driver Nolbyns lantbruk utanför Lövånger är en av de sjungande mjölkbönderna:

– Det här var fantastiskt roligt. Dels att få vara med i låten och musikvideon, men också att få träffa och umgås med andra norrländska mjölkbönder i ett sånt här sammanhang. Det var riktigt kul, det tror jag att alla tyckte, berättar Johan Berggren.

Norrmejeriers nya laktosfria mjölk fick tidigare i år högsta betyg i ett smaktest av laktosfri Mellanmjölk. Den nya laktosfria mjölken finns i fyra välsmakande varianter; Lätt- och Mellanmjölk, Mjölk 3% samt Ekologisk Mellanmjölk.

För mer information och kontakt med sjungande bönder eller andra personer omnämnda i presstexten:

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.