Följ Norrmejerier

Norrmejeriers VD Bo Rasmussen har sagt upp sig

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2015 13:12 CET

Efter nästan 25 år på Norrmejerier, varav 10 år som VD, har Bo Rasmussen sagt upp sig för att söka nya utmaningar. Han slutar den 12 juli 2015.

-Jag  har nyss fyllt 58 år och känner att det är dags att göra något annat, säger Bo Rasmussen.

- Norrmejerier är inne i en tung investeringsfas och 2015 kommer vara det tredje året i rad som vi investerar för mellan 100 – 150 milj kronor.  Mjölkbranschen kännetecknas just nu av en stor överproduktion internationellt som även påverkar den norrländska mjölkbonden negativt. Vi har byggt upp ett finansiellt starkt Norrmejerier för att orka igenom denna investeringsfas. Att investera nu och sedan kunna utnyttja det när marknaden vänder kommer bli en framgångsfaktor för de norrländska mjölkbönderna.Bo har bidragit till att bygga detta starka Norrmejerier under snart 25 år. Arbetet för att anställa en ny VD inleds genast, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande.

Det beräknas ta mellan 6 och 12 månader innan en ny VD är på plats.

För mer information kontakta:

Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier

Epost: henrik.wahlberg@norrmejerier.se

Telefon: 070-694 47 59

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av ca 550 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.