Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norrmejeriers ordförande slutar efter 16 år i styrelsen. Nu ska Herbert Nyman bli mjölkföretagare på heltid igen.

Herbert Nyman som varit styrelseordförande i Norrmejerier i tio och dessförinnan ledamot i styrelsen i sex år, lämnar uppdraget vid årsstämman i maj. Då återvänder han på heltid till sitt mjölkföretag med 160 mjölkkor i Altersbruk utanför Piteå.

Under de 16 år Herbert Nyman arbetat i Norrmejeriers styrelse har mejerinäringen genomgått stora förändringar i form av avregleringar, konkurrensutsättning, teknikutveckling och en helt annan marknadssituation   

– Vår mejeriförening har klarat sig bättre än andra i Sverige och det tror jag beror på våra offensiva satsningar och vår varumärkesvård. Vi har lyckats tydliggöra varför konsumenten ska välja norrländskt - att det lönar sig att välja lokalproducerat både för smaken, kvaliteten, miljön och för att det skapar jobb i vår region, säger Herbert Nyman.

Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

– Herbert har varit en viktig del i alla de stora förändringar som vi har genomgått under dessa år och har gjort mycket för att Norrmejerier är där vi är idag. Vi är alla tacksamma för det arbete han har gjort och önskar honom lycka till i framtiden, säger Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier.

Herbert Nymans efterträdare utses efter Norrmejeriers årsstämma den 4 maj.

– När jag började som ordförande i styrelsen fick jag följande ord på vägen: ”Var dig själv, bli inte oroad av de problem eller de människor du möter, det finns alltid ett sätt att lösa alla situationer.” De kloka orden skickar jag gärna vidare till min efterträdare, avslutar Herbert Nyman.

 

Herbert Nyman

Ålder: 57 år

Familj: Hustrun Anna-Britta. Fyra barn i åldern 17-30 år

Jordbruk: I Altersbruk, 2,5 mil norr om Piteå. 160 mjölkkor, 4 anställda

Övriga uppdrag: Ledamot i LRF Riksförbund Sverige och Svensk Mjölk. Uppdrag han också lämnar under 2010.

 

För mer information kontakta:

 

Herbert Nyman, avgående styrelseordförande, Norrmejerier

Telefon: 070 – 537 81 53

Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

Email: bo.rasmussen@norrmejerier.se

Telefon: 090-18 29 15

Kristina Stiernspetz, kommunikationsansvarig, Norrmejerier

Email: kristina.stiernspetz@norrmejerier.se

Telefon: 090-18 29 97

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 192 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.