Gå direkt till innehåll
Norrmejerier skapar ”sommarfiling” -  Norrlands soligaste fil nu ute i butik

Pressmeddelande -

Norrmejerier skapar ”sommarfiling” - Norrlands soligaste fil nu ute i butik

Fil är en riktigt norrländsk favorit. Vi norrlänningar äter mer fil än genomsnittet i Sverige och ingen tid på året är filen så populär som under sommaren. Lagom till sommarvärmen har Norrmejerier lanserat årets Solskensfiler i två tillfälliga smaker, Äpple/Päron och Kokos/Passion.


-    Norrmejeriers Solskensfil är härligt krämiga och har i år fått riktigt somriga smaker som till sin karaktär är lite olika så att alla kan hitta sin egen favorit säger Annah Svensson, Marknads- och produktansvarig på Norrmejerier. De lekfulla dekorerna sprider också lite extra sommarfiling både i butiken och hemma på köksbordet.


Norrmejerier fil

Norrmejeriers fil innehåller bara mjölk från norrländska gårdar. Solskensfilerna har en fetthalt på 2,7-2,8% och finns i två smaker, Äpple/Päron och Kokos/Passion. Kartongförpackningen är lätt att vika ihop och återvinna.


För mer information, kontakta Annah Svensson, Norrmejerier

annah.svensson@norrmejerier.se

Ämnen

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 446 lokala bönder varav 372 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Relaterade nyheter

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.