Följ Norrmejerier

Norrmejerier skapar ”sommarfiling” - Norrlands soligaste fil nu ute i butik

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2019 08:30 CEST

Fil är en riktigt norrländsk favorit. Vi norrlänningar äter mer fil än genomsnittet i Sverige och ingen tid på året är filen så populär som under sommaren. Lagom till sommarvärmen har Norrmejerier lanserat årets Solskensfiler i två tillfälliga smaker, Äpple/Päron och Kokos/Passion.


-    Norrmejeriers Solskensfil är härligt krämiga och har i år fått riktigt somriga smaker som till sin karaktär är lite olika så att alla kan hitta sin egen favorit säger Annah Svensson, Marknads- och produktansvarig på Norrmejerier. De lekfulla dekorerna sprider också lite extra sommarfiling både i butiken och hemma på köksbordet.


Norrmejerier fil

Norrmejeriers fil innehåller bara mjölk från norrländska gårdar. Solskensfilerna har en fetthalt på 2,7-2,8% och finns i två smaker, Äpple/Päron och Kokos/Passion. Kartongförpackningen är lätt att vika ihop och återvinna.


För mer information, kontakta Annah Svensson, Norrmejerier

annah.svensson@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 446 lokala bönder varav 372 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.