Gå direkt till innehåll
​Norrmejerier satsar på laktosfritt

Pressmeddelande -

​Norrmejerier satsar på laktosfritt

Norrmejerier har bestämt sig. Det blir satsning på en ny process för laktosfritt, där siktet på smaken är färsk mjölk, istället för den nuvarande som många tycker är för söt. Lansering beräknas ske under försommaren 2016.

– Vi vet att det är ett efterlängtat besked till många av våra konsumenter. Så gott som dagligen får vi synpunkter om att vår laktosfria mjölk är för söt i smaken, berättar Anna-Karin Karlsson, chef för innovation och marknad, Norrmejerier.

Det lokala alternativet är starkt efterfrågat och avsikten är att på sikt utveckla ett attraktivt och brett sortiment av laktosfria produkter. Vi vet att konsumenterna vill köpa laktosfria produkter gjord på lokal mjölk från våra norrländska mjölkbönder.

– Vi får bara erkänna att vi inte riktigt har kunnat leva upp till våra konsumenters förväntningar. Jag är jätteglad att vi nu har en plan på hur det kan genomföras. Den som väntar på något gott . . . , säger Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier planerar för konsumenttester i fokusgrupper med norrländska konsumenter.

För mer information
Anna-Karin Karlsson, chef för innovation och marknad, Norrmejerier, 070 676 53 38

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.