Gå direkt till innehåll
Norrmejeriers Hållbarhetsredovisning 2018
Norrmejeriers Hållbarhetsredovisning 2018

Pressmeddelande -

Norrmejerier redovisar sitt Hållbarhetsarbete - ett norrländskt kretslopp från hage till mage.

Mjölkgårdar som bidrar till att 55 000 hektar mark, motsvarande ca 100 000 fotbollsplaner, hålls öppna. En energiförsörjning till mejeriverksamheten som är 100% fossilfri. Nya klimatsmarta förpackningar. Det är tre exempel på Norrmejeriers hållbarhetsarbete som sträcker sig över hela värdekedjan i ett genuint norrländskt kretslopp.

-  Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete, men vi är inte nöjda, vår ambition kommer alltid att vara högre säger Anna-Karin Karlsson, programansvarig för Norrmejeriers Hållbarhetsarbete.

Norrmejeriers verksamhet bidrar även till ett hållbart Norrland i ett större perspektiv. Såväl nationella som regionala livsmedelsstrategier pekar på behovet av ökad livsmedelsproduktion för att öka självförsörjningsgraden.

-  Norrland har unika förutsättningar för livsmedelsproduktion. Vi har gott om odlingsmark, luften är ren och vi har vatten med god kvalitet. Vi som mejeriförening och de norrländska mjölkföretagen har en viktig uppgift att utveckla och förvalta detta på bästa sätt för framtiden säger Anna-Karin Karlsson.

Norrmejeriers Hållbarhetsredovisning vänder sig till dig som vill få en bild av vårt hållbarhetsarbete och våra ambitioner för framtiden och finns tillgänglig på vår webbplats, https://www.norrmejerier.se/om-norrmejerier/hallbarhetsredovisning


För mer information kontakta: Anna-Karin Karlsson, AO-chef Färskvaror och Programansvarig för Norrmejeriers hållbarhetsarbete, tel 070-676 53 38

Ämnen

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 446 lokala bönder varav 372 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.