Gå direkt till innehåll
​Norrmejerier och Coop Nord i jämtländskt samarbete

Pressmeddelande -

​Norrmejerier och Coop Nord i jämtländskt samarbete

I februari kan konsumenter i Jämtland ta del av hela Norrmejeriers sortiment av mejeriprodukter i butiker anslutna till Coop-Nord. Allt från mjölk, filprodukter, yoghurt, grädde och gräddfil till smör och Norrgott.

– Endast Norrmejerier kan erbjuda ett totalt sortiment av mejeriprodukter med genomgående norrländskt ursprung, baserat på 100 procent norrländsk mjölkråvara, säger Jörgen Öberg, försäljningschef, Norrmejerier.

Försäljning av mejeriprodukter i Jämtland är en möjlighet att ge tillbaka en del av mängden mjölkråvara som Norrmejerier redan hämtar hos jämtländska mjölkbönder.

– Jämtland är en naturlig utökning av vårt försäljningsområde och vi vet att det är ett efterlängtat besked till de jämtländska konsumenterna, säger Jörgen Öberg.

Norrmejerier är sedan tidigare huvudleverantör av mejeriprodukter till offentlig verksamhet i Jämtland. Dessutom är Västerbottensost, Fjäll och Verum unika varumärken i de jämtländska mejerihyllorna.

– Vi är glada att Coop valt oss som samarbetspart till sina butiker i Jämtland. Vi upplever att Coop-Nord känner sina konsumenter och värnar det norrländska ursprunget, säger Jörgen Öberg.

Det norrländska mjölkjordbruket bidrar till arbetstillfällen, ett attraktivt landskap, biologisk mångfald. Norrländsk mjölkråvara bidrar till att hålla nere transportsträckor av mejeriprodukter. Norrmejerier arbetar med optimering av leveranser och har ett väl utvecklat system för samtransport.

För mer information
Jörgen Öberg, försäljningschef, Norrmejerier, 070 269 04 42
Hans-Åke Hammarström, vd, Norrmejerier, 070 189 62 08

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.