Gå direkt till innehåll
Jakob Ek vid Luleå mejeri rangerar frysta varor som levereras till kunder i Norrbotten tillsammans med andra kylda livsmedel. Foto: Per Lundström
Jakob Ek vid Luleå mejeri rangerar frysta varor som levereras till kunder i Norrbotten tillsammans med andra kylda livsmedel. Foto: Per Lundström

Pressmeddelande -

Norrmejerier investerar i ökad fryskapacitet vid Luleå mejeri

Andelen samdistribuerat gods växer stadigt i Norrmejeriers transporter av kylda och även frysta livsmedel. Nu tas ytterligare ett frysrum i drift vid Luleå mejeri.

– Det är mycket bra att vi kan ta med större volymer av frysta varor. Samdistribution är ett vinnande koncept för hållbara livsmedelstransporter i Norrland. Belastningen på miljön minskar och transporterna blir också mer ekonomiskt hållbara, säger Anders Fredriksson.

Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?71ACVTQVI6
Foto: Per Lundström

Större frysyta möjliggör volymökning av frysta varor

Frysytan vid Luleå mejeri ökar med 50 procent och cirka 80 kvm, en yta som motsvarar cirka 80 rullburar fryst gods.

– Med större frysyta i Luleå kan vi ännu bättre tillgodose våra kunders behov och de kan få ännu fler varor i en och samma bil. När vi planerar och optimerar körrutter då är vår devis att den mest hållbara milen är den mil som aldrig behöver köras, säger Anders Kandelin, chef SCM, Norrmejerier och Lincargo

Fakta och bakgrund Samdistribuerat gods

Redan i mitten av 90-talet började Norrmejerier ta med andra leverantörers varor tillsammans med mejerivarorna. I det egna transportbolaget Lincargo har andelen samtransporterat gods ökat för varje år och 2018 växte volymen med sex procent och utgör nu 61 procent av den totala godsvolymen. Allra störst är andelen i Norrbotten med uppemot 70 procent gods från andra leverantörer.

Exempel på samtransporterade varor: blommor, kryddor, ägg, fisk, viltkött, potatis, grönsaker, frukt, bröd med mera.

Presskontakt
Anna-Karin Karlsson, anna-karin.karlsson@norrmejerier.se, 070 676 53 38

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.