Följ Norrmejerier

Norrmejerier höjer betalningen till de norrländska mjölkbönderna

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2013 13:57 CEST

Norrmejeriers styrelse fattade idag beslut om att höja betalningen till de norrländska mjölkbönderna med 12 öre per kg mjölk från den 1 juni  2013. ”Ett viktigt beslut för en långsiktigt hållbar norrländsk mjölkproduktion, säger Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier”.

- 2012 var ett tufft år för mjölkbönderna och situationen är fortfarande svår för många lantbruk säger Henrik Wahlberg. Därför är det glädjande att vi nu, tack vare våra konsumenters engagemang och vilja att köpa lokalproducerad mjölk, kan höja betalningen och öka våra mjölkbönders förutsättningar att kunna driva och utveckla sina mjölkföretag.

Att de norrländska konsumenterna är extra intresserade av lokalproducerad mjölk framkom tydligt i den undersökning som YouGov gjorde på uppdrag av Norrmejerier tidigare i år, där mjölk också var det enskilt viktigaste livsmedlet för konsumenterna i norrlandslänen att kunna köpa lokalproducerat. Undersökningen visade också att kopplingen mellan lokala lantbruk och en levande närregion är som allra störst i norrlandslänen.

− Varje mjölkgård genererar minst fem jobb i sitt närområde, så det är många arbetstillfällen som är beroende av en mjölkgårds verksamhet säger Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier. Att höja betalningen till de norrländska mjölkbönderna är därför viktigt även ur ett större sysselsättningsperspektiv, det är något norrlänningarna har förstått.

För mer information kontakta:

Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier

Email: henrik.wahlberg@norrmejerier.se

Telefon: 070-694 47 59


Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

Email: bo.rasmussen@norrmejerier.se

Telefon: 070- 647 50 03, 090-18 29 15

 

Undersökning om Lokalproducerat:

http://norrmejeriernyheter.se/lokalproducerat


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 205 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 580 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.