Gå direkt till innehåll
Norrmejerier höjer betalningen till bönderna - Vi måste trygga tillgången på norrländsk mjölk

Pressmeddelande -

Norrmejerier höjer betalningen till bönderna - Vi måste trygga tillgången på norrländsk mjölk

Norrmejerier höjer betalningen till de norrländska mjölkbönderna med 5 öre per kg mjölk från den första januari 2014. Höjningen är ett led i Norrmejeriers strävan att trygga den norrländska mjölkproduktionen.

Norrmejerier har under 2013 haft en stabil betalning för mjölken och även kunnat göra retroaktiva
utbetalningar till de norrländska mjölkbönderna under hösten.

-  Det känns bra att vi har kunnat hålla uppe betalningen under 2013, men det räcker inte säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande. Återhämtningen på gårdarna efter de senaste årens dåliga lönsamhet tar tid, även om foderpriserna börjat sjunka. En höjning av baspriset är därför absolut nödvändig för att trygga tillgången på norrländsk mjölk och kunna fortsätta ge konsumenterna den norrländska mjölk de så gärna vill ha.

Norrmejeriers mjölkinvägning har ökat något under 2013 och följer därmed Sverigetrenden. Och all mjölk behövs för att de investeringar som gjorts, bland annat i Burträsk mejeri, ska kunna växlas ut för fullt under 2014.

-  Det är viktigt att vi har en stabil mjölkinvägning, säger Bo Rasmussen, Norrmejeriers vd. Utbyggnaden av Burträsk mejeri är i princip klar och nu väntar vi på resultaten av testkörningarna, sedan ökar vi produktionstakten och då kommer det gå åt mer mjölk.

 

För mer information kontakta:

Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande, Norrmejerier

Epost: henrik.wahlberg@norrmejerier.se

Telefon: 070-694 47 59

 

Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

Epost: bo.rasmussen@norrmejerier.se

Telefon: 070- 647 50 03, 090-18 29 15


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av ca 580 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrglimt®. Vi sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.