Följ Norrmejerier

Norrmejerier höjer betalningen till bönderna - Konsumenternas val ger bonden mer betalt

Pressmeddelande   •   Nov 24, 2010 08:00 CET

Norrmejeriers höjer betalningen för mjölken till de norrländska mjölkbönderna med 10 öre per kg mjölk från den 1 november 2010. Det beslutade Norrmejeriers styrelse igår. Det är ett positivt resultat efter 10 månader, som till stor del tillskrivs de norrländska konsumenternas starka intresse för lokalproducerat, som möjliggör höjningen.

-      Att som mjölkbonde veta att norrlänningarna uppskattar det jobb vi gör värmer extra gott när man går ut i ladugården klockan fem en vintermorgon, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande. Att vi nu kan gå in i 2011 med ett 30 öre högre baspris än 1 januari 2010 visar på den framtidstro som råder inom föreningen.

Det är andra gången i år som Norrmejerier gör en höjning av det baspris man betalar för mjölken till bonden. Förutom dessa två höjningar har det också gjorts retroaktiva tilläggsutbetalningar under året, när delresultaten tillåtit detta, på totalt 39 miljoner kronor som motsvarar 25 öre per kilo mjölk.

-      Våra konsumenters intresse för lokalproducerat är nyckeln till den positiva trend vi haft under året säger Norrmejeriers vd, Bo Rasmussen. De vet att de genom sitt aktiva val bidrar till en livskraftig mjölkproduktion och en rimlig ersättning till bonden som bevarar och utvecklar en levande landsbygd i Norrland.

För mer information kontakta:

Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

Email: bo.rasmussen@norrmejerier.se

Telefon: 070- 647 50 03, 090-18 29 15

Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier

Email: henrik.wahlberg@norrmejerier.se

Telefon: 070-694 47 59

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 192 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.