Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norrmejerier bygger nytt i Lycksele

Norrmejerier bygger en ny samdistributionscentral i Lycksele, en investering på ca 10 miljoner kronor. Därmed fortsätter Norrmejerier att satsa på Lycksele som nav i det samdistributionsnät som förser Norrlands inland med färska mejeriprodukter och livsmedel varje dag.

-      Det känns bra att vi nu kan permanenta den verksamhet vi har bedrivit i Lycksele sedan 1997 i egna skräddarsydda lokaler. Samdistribution är viktigt för oss, inte minst för att det innebär färre lastbilar på de norrländska vägarna vilket gör gott för miljön, men också för att det stärker de små orternas förutsättningar att behålla sin butik och håller Norrland levande säger Norrmejeriers vd, Bo Rasmussen.

Norrmejeriers samdistributionscentral i Lycksele etablerades 1997 efter en förstudie på uppdrag av Konsument- och Glesbygdsverket. Uppdraget var att säkerställa servicen till butiker i glesbygden. Sedan dess har Norrmejerier varit en trygg distributionspartner för många livsmedelsföretag som inte har egna resurser att nå ut till inlandets butiker. Successivt har verksamheten vuxit och nu tar terminalen i Lycksele emot ett femtontal lastbilar med släp varje natt med varor som samlastas för vidare distribution till inlandet och fjälltrakterna. Den nya samdistributionscentralen kommer att ligga i Furuviks industriområde och beräknas stå klar nästa år.

-      I och med att vi nu lokaliserar terminalen en bit utanför Lycksele kommer vi också till rätta med de störningar som verksamheten medfört för de boende i området. Det känns skönt att hitta en lösning som tar hand om detta samtidigt som vi kan vara kvar i Lycksele säger Bo Rasmussen.

 

För mer information kontakta:                                     

Bo Rasmussen, vd                                                         

090 – 18 29 15 eller 070 – 647 50 03                           

bo.rasmussen@norrmejerier.se                                     

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 192 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.