Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norrmejerier bygger ny anläggning för ostförädling

Ostkonsumtionen fortsätter att öka. Ett brett intresse för matlagning driver på en ökad efterfrågan av riven ost. Fler fåmanshushåll i framtiden skapar också behov av mindre förpackningsstorlekar. För att möta denna utveckling bygger Norrmejerier nu en ny anläggning för ostförädling vid Umeå mejeri.

-   Den nya anläggningen kommer att generera en ökad försäljning av ost, både i Sverige och på export något som kommer att bidra positivt till mjölkpriset till våra ägare de norrländska mjölkbönderna, både på kort och på lång sikt, säger Bo Rasmussen, vd Norrmejerier.

Den nya ostförädlingsanläggningen är ett naturligt nästa steg i den satsning på Västerbottensost som inleddes med utbyggnaden av Burträsk Mejeri där produktionen nu nästan ska fördubblas.

-   Redan nu är 25 procent av all Västerbottensost vi säljer riven och vi ser att efterfrågan ökar, säger Bo Rasmussen. Därför känns det extra bra att i framtiden kunna ta hem det arbete med ostrivning vi idag köper externt till Norrland och kunna fortsätta vidareutveckla vårt sortiment.

Investeringen är i samma storleksordning som utbyggnaden av Burträsk mejeri, totalt närmare 200 miljoner kronor fördelat över två års tid.

 

För mer information kontakta:

 Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

 Epost: bo.rasmussen@norrmejerier.se

 Telefon: 070- 647 50 03

 


 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening ägs av ca 550 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi är norrlänningarnas mejeri och förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrglimt®. Vi sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.


 

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.