Gå direkt till innehåll
Norrmejerier bland de hållbaraste i Skandinavien

Pressmeddelande -

Norrmejerier bland de hållbaraste i Skandinavien

Norrmejerier har plats 17 av 253 svenska företag i Sustainable Brand Index och är i gruppen topp 30 av 709 skandinaviska varumärken som utvärderats av 27 000 konsumenter.

- Det här visar att konsumenterna vet att Norrmejerier gör gott, både miljömässigt och socialt. Att jobba hållbart är helt avgörande då konsumenterna blir alltmer medvetna, säger Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation vid Norrmejerier.

Hållbara och lönande satsningar
Norrmejerier har satt målet att mejerierna ska vara fria från fossila bränslen 2017 och en del i det är biogasanläggningen vid Umeå mejeri som ersätter användingen av olja. På transportsidan jobbar Norrmejerier med att uppnå minskade koldioxidutsläpp genom Ecodriving och samdistribution av varor. Ett avancerat system är utbyggt där varor från flera olika leverantörer skickas med samma bilar. Avfallsmängder minimeras och förpackningar ska vara återvinningsbara. Dessutom satsar Norrmejerier på att få fler bönder att leverera ekologisk mjölk.

- ­För Norrmejerier är hållbarhet synonymt med lönsamhet och innebär att vi jobbar med att stärka medvetenheten i hela produktionsledet ända fram till våra konsumenter, att vara sparsam med våra resurser, uthållig för att driva utvecklingen så långt det går och att vara delaktig och visa ursprunget till de produkter som säljs i butikerna, berättar Anna-Karin Karlsson.

- Mjölkprodukton i norra Sverige bidrar till många arbetstillfällen såväl på gårdarna som i samhället i stort. Landskapen hålls öppna och bidrar till attraktiva och vackra omgivningar, säger Anna-Karin Karlsson.

Fakta Sustainable Brand Index
Sustainable Brand Index är Skandinaviens största varumärkesundersökning av hållbarhet. Rankningen baseras på hur konsumenterna bedömer företagets hållbarhetsarbete, det vill säga hur väl företaget tar miljömässigt och socialt ansvar. Över 700 varumärken har utvärderats av 27 000 konsumenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer: http://www.sb-index.com/

För mer information:
Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation vid Norrmejerier, 070 676 53 38

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 530 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Norrmejerier sysselsätter ca 510 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.