Gå direkt till innehåll
​Norrmejerier bildar Jämtlandskrets

Pressmeddelande -

​Norrmejerier bildar Jämtlandskrets

Eva Widholm är ordförande i den nybildade Jämtlandskretsen i Norrmejerier Ekonomisk förening. Tillsammans med sin man Torgny är hon ekologisk mjölkbonde i Hölåsen, Hallen. 


Nio jämtländska medlemmar i Norrmejerier har bildat en egen krets för att driva specifika Jämtlandsfrågor vid föreningens fullmäktige och stämma.

– Att vi bildar en egen krets är ytterligare ett steg för att stärka Jämtland som en stark part i Norrmejerier, säger Eva Widholm, mjölkbonde i Hallen och nybliven ordförande för Norrmejeriers Jämtlandskrets.

Lokal jämtländsk aktör

Lars Westman, medlemschef vid Norrmejerier beskriver att de jämtländska medlemmarna bidrar med sin del till produktionen av hundra procent norrländska mejeriprodukter.

– Norrmejerier hämtar dubbelt så mycket mjölkråvara som kommer tillbaka genom jämtländska Coop-butiker och offentlig sektor, säger Lars Westman.

Ewa Widholm framhåller att Norrmejerier är en lokal aktör i Jämtland med både mjölkleverantörer och försäljning av norrländska mejeriprodukter.

– Vi är nöjda över att tillhöra en helt norrländsk mejeriförening. Givetvis hoppas vi att vår krets på sikt kan växa med fler medlemmar, säger Eva Widholm.

Pressbild på Eva Widholm: https://share.mediaflowpro.com/?XSACJNCTNX

Norrmejerier Ekonomisk förening har 400 mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar Västernorrlands och Jämtlands län.

Norrmejerier förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid mejerierna i Umeå, Luleå och Burträsk och erbjuder ett fullstort sortiment av mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost baserat på 100 procent norrländsk mjölkråvara. I produktsortimentet ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

För mer information

Eva Widholm, mjölkbonde i Hallen och nybliven ordförande för Norrmejeriers Jämtlandskrets, 070303 11 83

Lars Westman, medlemschef, Norrmejerier, 070 108 50 49

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.