Gå direkt till innehåll
​Norrmejerier berikar mejeriprodukter med extra D-vitamin

Pressmeddelande -

​Norrmejerier berikar mejeriprodukter med extra D-vitamin

– Norrmejerier följer redan Livsmedelsverkets rekommendationer om mer D-vitamin i fler produkter. På det här sättet förbereder vi oss för kommande föreskrifter som beräknas träda i kraft hösten 2016, berättar Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation, Norrmejerier.

Läs mer om Norrmejeriers mervärdesmärkning

Extra behov av D-vitamin
Enligt nya nordiska näringsrekommendationer konstaterar Livsmedelsverket att människor som lever i Norden behöver mer D-vitamin från maten för att behålla en tillräcklig nivå i blodet även under vintern. Livsmedelsverket hänvisar till studier som visar att solen under sommarhalvåret inte räcker för att tillgodose D-vitaminbehovet för nordbor.

Norrmejeriers produkter som är berikade
Produkter i Norrmejeriers sortiment med extra D-vitamin är just nu all mjölk och fil (naturell och smaksatt), förutom ekologisk mjölk 3 procent och ekologisk fil. Vitaminhalten i den berikade mjölkråvaran är 1,0 mikrogram/100g vilket är dubbelt så mycket som tidigare. I smaksatt fil blir vitaminhalten något lägre. Under hösten kommer Norrmejerier även berika yoghurt med extra D-vitamin.

Läs mer: http://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/extra-d-vitamin-i-fler-livsmedel--livsmedelsverkets-forslag-pa-remiss-i-eu/

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.