Följ Norrmejerier

​Norrmejerier är på Smakfestivalen i Umeå

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2015 09:38 CEST

– När temat är Bondens år, då är det en självklarhet att vi ska vara med, säger Anna-Karin Karlsson, marknadschef, Norrmejerier.

Norrmejerier är på plats torsdag den 10e september till och med söndag den 13e.

Under alla fyra dagarna är det provsmakning och försäljning av ostar: Herrgård, Präst, Grevé och Västerbottensost. Lokala mjölkbönder finns i tältet och kan svara på frågor. På söndagen får barnen möta Norris barnens vän och som kommer heja extra på barn som deltar vid söndagens mjölkhävartävling.

– Vi bjuder på mjölk ur Mjölkomaten och så kan du tävla med vännerna om vem som är snabbast att häva ett glas med norrländsk mjölk, berättar Anna-Karin Karlsson.

Just nu propageras det för att köpa lokalt producerad mjölk och det håller Anna-Karin Karlsson med om är viktigt. Hela 80 procent av konsumenter i Norrmejeriers område är också trogna sina mjölkbönder när det handlar om mjölk och fil. Men att även välja norrländsk ost är att bidra lite extra.

– Det går åt tio liter mjölk till varje kg ost och hälften av våra bönders mjölk används till ostproduktion, berättar Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier lanserar ett helt nytt koncept för sina ostar med konsumentvänliga förpackningar som pryds av norrländska mjölkbönder. Osten är märkt med Norrländsk mjölkråvara, att korna äter GMO-fritt foder och att Norrmejeriers kor går utomhus på sommarbetet.

För mer information
Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation, Norrmejerier, 070 676 53 38
Hanna Widding, projektansvarig för Smakfestivalen, 070 184 31 03

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.