Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Norrmejerier är på Smakfestivalen i Umeå

– När temat är Bondens år, då är det en självklarhet att vi ska vara med, säger Anna-Karin Karlsson, marknadschef, Norrmejerier.

Norrmejerier är på plats torsdag den 10e september till och med söndag den 13e.

Under alla fyra dagarna är det provsmakning och försäljning av ostar: Herrgård, Präst, Grevé och Västerbottensost. Lokala mjölkbönder finns i tältet och kan svara på frågor. På söndagen får barnen möta Norris barnens vän och som kommer heja extra på barn som deltar vid söndagens mjölkhävartävling.

– Vi bjuder på mjölk ur Mjölkomaten och så kan du tävla med vännerna om vem som är snabbast att häva ett glas med norrländsk mjölk, berättar Anna-Karin Karlsson.

Just nu propageras det för att köpa lokalt producerad mjölk och det håller Anna-Karin Karlsson med om är viktigt. Hela 80 procent av konsumenter i Norrmejeriers område är också trogna sina mjölkbönder när det handlar om mjölk och fil. Men att även välja norrländsk ost är att bidra lite extra.

– Det går åt tio liter mjölk till varje kg ost och hälften av våra bönders mjölk används till ostproduktion, berättar Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier lanserar ett helt nytt koncept för sina ostar med konsumentvänliga förpackningar som pryds av norrländska mjölkbönder. Osten är märkt med Norrländsk mjölkråvara, att korna äter GMO-fritt foder och att Norrmejeriers kor går utomhus på sommarbetet.

För mer information
Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation, Norrmejerier, 070 676 53 38
Hanna Widding, projektansvarig för Smakfestivalen, 070 184 31 03

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.