Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norrländsk el gör gott för Norrmejerier

Skellefteå Kraft och Norrmejerier har slutit ett exklusivt och heltäckande avtal som slår vakt om de norrländska värdena. Varenda kilowatt el som Norrmejerier brukar kommer att vara ursprungsmärkt el från Sikfors vattenkraftverk vid Pite älv, fri från koldioxid i produktionen.

 

- Helhetskonceptet som Skellefteå Kraft erbjöd oss i kombination med att de investerar och har sin produktion i Norrland fällde avgörandet. Med det här avtalet kan vi göra gott för Norrland samtidigt som vi lämnar elfrågorna till Skellefteå Kraft. Det handlar både om att minska den totala kostnaden för elförbrukningen, skapa arbetstillfällen i Norrland och minimera miljöpåverkan något som alla är viktiga mål för oss, säger Bo Rasmussen, vd på Norrmejerier.

Med Skellefteå Kraft som elleverantör tar Norrmejerier del av ett heltäckande avtal som innefattar allt från den fysiska leveransen av elen, till riskhantering och energieffektivisering. För Norrmejerier, som haft en ungefärlig årsförbrukning i storleksordning 63 GWh, är energieffektiviseringen som görs möjlig av Skellefteå Krafts expertis mycket viktig.

- Vi kommer att åka ut till Norrmejeriers anläggningar och hjälpa dem minska sin elförbrukning. Vi är mycket glada att Norrmejerier valde oss som leverantör och ser det som ett kvitto på att de skräddarsydda lösningar vi kan erbjuda företag med stor elförbrukning står starkt, säger Christer Bergström, key account manager på Skellefteå Kraft.

 

För mer information

 

 

Christer Bergström, key account manager, Skellefteå Kraft

Tel 0910-74 06 47

Mobil 070-354 06 47

e-post christer.bergstrom@skekraft.se

Catarina Hägglund, informationschef, Skellefteå Kraft

Tel 0910-77 25 25

Mobil 070-511 11 55

e-post catarina.hagglund@skekraft.se

Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

Tel 090-18 29 15

Mobil 070-647 50 03

e-post bo.rasmussen@norrmejerier.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.