Gå direkt till innehåll
​Mjölkhävartävling vid Piteå Summer Games

Pressmeddelande -

​Mjölkhävartävling vid Piteå Summer Games

– Ett glas mjölk är uppfriskande och ger energi mellan matcherna. Att dessutom tävla i mjölkhävning brukar vara ett festligt inslag, berättar Johanna Cory som är ansvarig för sponsring och event vid Norrmejerier.

Norrmejerier är en av Piteå Summer Games huvudsponsorer och finns på plats på Nolia i Piteå.

  • Fredag den 1 juli 10-18
  • Lördag den 2 juli 10-18

Flera hundra liter mjölk

Norrmejerier bjuder unga fotbollsspelare, deras tränare och föräldrar på mjölk från lokala mjölkgårdar och erbjuder möjlighet att delta i mjölkhävartävlingen med fina priser.

– Fotbollsspelare, tränare och föräldrar är välkomna till vårt tält där vi har laddat med flera hundra liter mjölk, berättar Johanna Cory.

Stor och viktig tävling för unga fotbollsspelare

Piteå Summer Games startar med matcher och invigning fredagen den 1 juli och avslutar med finalspel under söndagen den 3 juli.

800 lag med omkring 14 000 flickor och pojkar, från 16 länder, deltar vid Piteå Summer Games.

Nästa tillfälle när Norrmejerier ordnar tävling i mjölkhävning är vid Umeå Fotbollsfestival den 28 – 31 juli.

Sponsring av evenemang för unga i Norrland

Norrmejerier uppmuntrar små och stora evenemang som gör gott för unga i Norrland. Läs mer på www.norrmejerier.se/sponsring

– Jag uppmanar alla som anordnar aktiviteter för barn och ungdomar upp till 18 år att ansöka om sponsring i form av mjölk. Men det är viktigt är att göra det i god tid, säger Johanna Cory.

För mer information

Johanna Cory, ansvarig för sponsring och event, Norrmejerier, 076 136 33 05, johanna.cory@norrmejerier.se

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.