Följ Norrmejerier

​Mjölkbil i olycka är en finsk bil som hämtar vassle i Burträsk mejeri

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2015 12:02 CEST

Ett finskt mejeri hade innan olyckan hämtat vassle vid Burträsk mejeri. Chauffören är oskadd och endast ett blygsamt läckage av vassle har uppstått. Det finns inget miljöhot kopplat till olyckan.

Kvarvarande vassle kommer transporteras till biogasanläggning Tuvan i Skellefteå.

– Det är aldrig roligt när det händer olyckor, men vi har arbetet under kontroll tillsammans med det finska mejeriet och räddningsledare på plats. Olyckan är varken kopplad personskador eller mijlöhot. Nu återstår att hantera innehållet i tanken, att bärga bilen och sen arbeta med försäkringsfrågor, säger Peder Nilsson, fordonsansvarig, intransport, Norrmejerier.

För mer information

Peder Nilsson, fordonsansvarig, intransport, Norrmejerier, 070 551 74 30.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 530 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Norrmejerier sysselsätter ca 510 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.