Följ Norrmejerier

​Max Hamburgare väljer Norrmejerier till Norrländska restauranger

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2015 09:15 CEST

Från och med den 11 maj serveras mjölk från norrländska gårdar i samtliga sexton Max-restauranger i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

– Jättekul att Max väljer Norrmejeriers mjölk och gynnar Norrländska mjölkbönder, säger Erica Lundgren, försäljningschef för Norrmejerier.

Nyttigt alternativ till läsken
Andra positiva effekter är mjölkens höga näringsinnehåll.
– För gästerna kan Norrmejeriers mjölk bli ett nyttigt alternativ som gör att fler väljer mjölk istället för läsk till burgaren, säger Erica Lundgren.

Gäster efterfrågar lokalproducerat
I de fyra nordligaste länen finns Max i Haparanda, Boden, Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund och Åre.
Samtidigt som Max inför Norrmejeriers mjölk i Norrland, introduceras mjölk från andra lokala mejerier i andra delar av Sverige.
– Våra gäster vill ha lokalproducerad mjölk och för oss är det ett sätt att minska våra transportutsläpp och stötta den lokala mjölkbonden, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Fakta Max hamburgerrestauranger
Max är Sveriges äldsta och mest omtyckta hamburgerkedja med rötter i Norrbotten och startade redan 1968. Kedjan har 102 restauranger i Sverige. Hamburgerkedjan var tidigt framme med att erbjuda nyttigare alternativ och tillbehör med mindre kalorier och mindre miljöbelastning. Företaget bedriver också ett målmedvetet hållbarhetsarbete.

För mer information
Erica Lundberg, försäljningschef, Norrmejerier, 070 108 07 76, erica.lundgren@norrmejerier.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 530 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Norrmejerier sysselsätter ca 510 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (1)

    Hoppas även att produkter från norrmejerier kan komma att handlas på matvaruaffärerna i hela norrland. Filmjölken från arla har blivit till något blaskigt sedan dom tog över milko, men tur att Bollnäs filen är tillgänglig. med vänlig hälsning Stefan.

    - Stefan Granbäck - 2015-05-11 16:12 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.